Ravnstrup

Motorgården lukker

Værkstedet fortsætter til 31. december

- Vi har altid haft nok at lave, men vi har også været meget bundet af det. De første år var der ikke noget, der hed ferie, men det er kommet hen ad vejen, fortæller Lene og Preben Jensen stående foran Ravnstrups eneste forretning, som nu lukker. Foto: Ole Torp

- Vi har altid haft nok at lave, men vi har også været meget bundet af det. De første år var der ikke noget, der hed ferie, men det er kommet hen ad vejen, fortæller Lene og Preben Jensen stående foran Ravnstrups eneste forretning, som nu lukker. Foto: Ole Torp

RAVNSTRUP:Om få dage lukker Ravnstrups eneste forretning, Motorgården. Det er kun butikken, som lukker i første omgang. Indtil 31. december vil værkstedet fortsætte med at fungere. For et år siden blev bygningerne solgt til et firma i Hjallerup.

Lene og Preben Jensen bliver foreløbig boende i deres privatbolig på den modsatte side af Tylstrupvej. Bygningerne har i tidens løb rummet en brugsforening, en købmand og i en kort periode en butik med Stof & Garn.

Lene og Preben købte bygningerne i november 1983. På det tidspunkt havde de et lille autoværksted på 64 kvadratmeter i forbindelse med privatboligen, men 3. april 1983 åbnede Motorgården. I 1988 flyttedes autoværkstedet derover.

Over butikken og værkstedet blev der indrettet lejligheder beregnet til udlejning, og ellers gik det så løs med salg og reparation af danske plæneklippere, danske cykler og knallertreservedele.

Efterhånden ændrede sortimentet sig til flere slags havebrugsmaskiner, cykler og motorsave.

- Desværre har nationaliteten ændret sig fra dansk til udenlandsk. F.eks. gjorde vi en del i Ginge plæneklippere, men nu hedder de Husqvarna og er svenske, fortæller Preben.

Lene og Preben er enige om, at der er sket en fantastisk udvikling på området, siden de startede:

- Tag f.eks. plæneklippere, som i stigende grad er afløst af store havetraktorer. I mange tilfælde er det mere end tilstrækkeligt med en almindelig plæneklipper til en græsplæne ved et parcelhus, men det skal absolut være en havetraktor. Er det fordi, man har for travlt?

- Vi har altid haft nok at lave, men man er meget bundet af en forretning som denne. De første mange år var der ikke noget, som hed ferie, men det er der kommet senere. Der er bestemt et område, hvor det er blevet lettere.

- Før i tiden var det nødvendigt med tykke kataloger over reservedele, men nu går man blot ind på nettet og finder de pågældende ting, som hele tiden bliver opdaterede.

Om grunden til at stoppe siger Preben:

- Alderen begynder at trykke, og så er det med at holde, mens man har det godt. Vi har heldigvis aldrig været ramt af alvorlig sygdom. Vi kommer selvfølgelig til at savne det, men så får vi mere tid til sommerhuset i Hou. På længere sigt vil vi flytte til Hjallerup. Vi har et hus dernede, og det første, som står for, er en restaurering af det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.