Mulighed for ny cykeldistance under årets Coast 2 Coast

En kortere tur på 70 kilometer til dem, der ikke er Rolf Sørensen, bliver nu udbudt

Solopgangen ved Palmestranden er målet - tiden er lidt ligegyldig. Arkivfoto: Jan Pedersen

Solopgangen ved Palmestranden er målet - tiden er lidt ligegyldig. Arkivfoto: Jan Pedersen

VENDSYSSEL:Arrangørerne bag det populære Coast 2 Coast-løb åbner nu op for en motionscykelrute på 70 km og det sker på opfordring fra folk, der føler at cykelruter op til 200 km er for uoverskuelige. Men man skal være hurtig med at beslutte om man vil med, da tilmeldingen til Coast 2 Coast lukker 1. maj.

- For at tilgodese deltagere, der ikke kan løbe 50 km, og som synes at cykelruterne er for lange, så har vi besluttet os for at lave en 70 kms rute, som man så deler med rulleski-løberne. Det er en tur man godt kan klare, om man så stiller op på en racercykel, mountainbike eller for den sags skyld den gamle havelåge, fortæller Kent Jørgensen, der er idémanden bag det populære og sociale løb på årets korteste nat.

Motionscykelruten på 70 km er samme rute som rulleski-løbernes og følger stort set den klassiske tur tværs over fra kyst til kyst, dog med en afstikker til Lønstrup. Deltagerne på den rute rammer både julemandsdepotet, rødvinsdepotet i Højene og øldepotet i Sindal ligesom løberne og deltagerne på Bike and Run. Men så går den nye rute ad vejen til Hørmested og ind til depotet i Mosbjerg inden der så venter pandekager i Jerup og flødeboller i Strandby ved Brugsen.

- Hvis nogen stadig er i tvivl, så er det jo sådan, at det hele starter ved solnedgangen i Skallerup og så går turen ellers tværs over til Palmestranden, hvor der venter et solidt morgenmåltid. Det er jo det eneste ultraløb i Danmark, hvor man vejer mere i mål end da starten gik takket være de mange depoter undervejs og det, der venter, når solen langsomt står op. Samtidig er det jo sådan, at vi nok er landets største sociale løb, forklarer Kent Jørgensen med henvisning til at tiden i bund og grund er ligegyldig. Det handler bare om at komme igennem og nå frem til mål inden solen står op.

Efter parolen om at man ikke skal udsætte andre for noget, man ikke selv har prøvet, tog Kent Jørgensen turen alene fra solnedgang til –opgang for snart fem år siden. Året efter var der 400 deltagere på turen, som så blev til 800 det efterfølgende år. Sidste år var deltagerantallet på 1.600 og her i skrevne stund har man rundet 2.400 forventningsfyldte deltagere. Man har virkeligt formået at ramme en niche, som tiltrækker deltagere fra hele landet.

- Ja, alt er som det plejer at være. Der blev udsolgt på flere af distancerne allerede indenfor det første døgn. Der er stadig plads på den klassiske 50 kilometer løb og på den nye 65 kilometer løb, samt på racercykelruterne. Men vær hurtig ude her, hvis du er interesseret i at være med på den her 70 kilometer cykeltur eller på en af de andre distancer. Al tilmelding til Coast 2 Coast lukker 1. maj, forklarer Kent med et smil på læben.

Det hele starter, når solen går ned fredag 19. juni klokken 22.22, på stranden for enden af Midsommervej i Skallerup Klit. Derefter bevæger deltagerne sig tværs over landet til Palmestranden for at se solen stå op klokken 04.16.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden