Museerne frister med nyt program

Spændende aktiviteter på museet

Museernes program frister med masser af nye tiltag kombineret med traditioner. Vildmosemuseet i Brønderslev vil også i år byder inden for til julehygge og aktiviteter for hele familien. Og som tidligere vil der være åbent i den gamle købmandsbutik. Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Museernes program frister med masser af nye tiltag kombineret med traditioner. Vildmosemuseet i Brønderslev vil også i år byder inden for til julehygge og aktiviteter for hele familien. Og som tidligere vil der være åbent i den gamle købmandsbutik. Arkivfoto Bente Poder

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Museerne i Brønderslev Kommune frister i år med et varieret program, der både byder på nyheder og traditioner.

Blandt de traditionsrige arrangementer er høstdagen og købmandsdagen i Try, Mølle- og bagedag på Dorf Møllegård samt sankthansaften og aktivitetsdagene på Vildmosemuseet.

Blandt nyhederne venter en stribe foredrag, rundvisninger på museerne, nye udstillinger samt nye arrangementer.

11. maj åbner Vildmosemuseet, og samme sted åbnes en ny udstilling om Danmarks Besættelse 1940-1945 med fokus på Store Vildmose, Brønderslev og Sydvendsyssel.

16. maj åbner Dorf Møllegård og en ny udstilling om Dorf Vandmølle.

Et nyt arrangement venter i juli, hvor gæsterne bydes på kulinariske oplevelser på den gamle møllegård i Dorf. Det er en udvidelse af den traditionsrige syltedag, og denne dag bugner stedet med mad, som det blev lavet engang på de gamle gårde.

Historiske foredrag indgår også i tilbuddene fra museerne - blandt andet er der 26. marts et foredrag om Vildtets vilkår, og hvordan vi forvalter det. I efteråret venter der et foredrag med titlen ”Luftkrig over Nordjylland” og siden følger ”Brønderslev under besættelsen”.

Efteråret byder også på et debatarrangement og foredrag med fokus på Mellemkrigstidens kulturdebat og samtidens musik - denne aften bliver krydret med musikalsk underholdning ved Et letsindigt ord.

Skovens dag og Mosens dag står ligeledes på museernes program. Skovens Dag er 4. maj, og her vil Lars Schönberg-Hemme guide deltagerne på en vandretur i skoven ved Dorf. Mosens Dag er 25. maj, og der venter her deltagerne en spændende historisk tur ud i Store Vildmosen,

Der er mulighed for at se hele programmet og læse mere om de enkelte arrangementer på www.bkmuseer.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.