Musicalopsætning kræver overblik

De 11 store lastbiler med udstyr, der følger musicalen We Will Rock You, ankom onsdag til Gigantium

Omkring 60 personer myldrede onsdag formiddag rundt i Gigantium for at gøre klar til Queen musicalen We Will Rock You, der har premiere torsdag.	Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Omkring 60 personer myldrede onsdag formiddag rundt i Gigantium for at gøre klar til Queen musicalen We Will Rock You, der har premiere torsdag. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:AALBORG: Hallen i Gigantium var som en myretue onsdag eftermiddag, da 11 store lastbiler ankom med udstyr til musicalen We Will Rock You.

- 24 mand har arbejdet hele natten på at bygge hele scenen op. Det er ene små dele, der skal samles, forklarede Lars Quist, som er eventansvarlig.

Omkring 60 mand arbejdede med at få sat det hele op, produktionen stiller selv med næsten 40 mand, mens tyve lokale mænd hjalp til. Så det kræver overblik, at have styr på, hvem der gør hvad.

Kommer med egen kran

I 2011 så flere end 100.000 mennesker den originale engelske Queen musical We Will Rock You i Danmark, nu er den vendt tilbage til Danmark.

- Jeg har set forestillingen i London, og det er en musical med meget teknik. De har deres egen kran, som er en del af sceneshowet, fortalte pressechef hos Aalborg Kongres & Kultur Center Susanne Kabel, mens hun kastede et blik rundt i hallen.

- Jeg har lidt svært ved at forestille mig, hvordan det kommer til at fungere her i Gigantium,

Krav til omgivelserne

Der er da også krav til omgivelserne, som skal overholdes. Man sætter ikke bare lige sådan et show op. Arbejdet begyndte allerede i efteråret med tegninger, byggetilladelser og beregninger fra ingeniører.

- Der er jo forhold, vi skal tage hensyn til. Det er tungt udstyr, som vi ikke bare kan hænge op uden beregninger, fortalte Lars Quist.

-Vi er glade for, at der for eksempel ikke er sne, for det ville give yderligere belastning på tagkonstruktionen, fortalte Lars Quist.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.