Musik og dans i regnen

De udendørs aktiviteter måtte rykke inden døre p´å grund af regnen

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HALLUND:Musikfestival og regn er ikke den bedste cocktail, men alligevel var stemningen høj, og det samme var musikken, da der torsdag blev holdt musikfestival på samværs- og aktivitetstilbuddet Møllegården i Hallund ved Brønderslev.

Omkring 150 unge fra 20 bosteder og institutioner for unge med nedsat funktionsevne fra hele Nordjylland var samlet om musikken.

Fire bands fra institutioner og bosteder gik på skift på scenen i Møllegårdens musik- og teatersal. På grund af vejret var der trængsel inden døre, men ved middagstid holdt regnen op, og det hjalp på aktiviteterne. Det var Genlyd fra Købmandsgården i Brovst, Møllegårdens Rockband og hele to bands fra Ranum Kollektivet, nemlig Stjernedrys og Musikorkestret, der sørgede for musikken hele dagen.

Møllegårdens Rockband er for tiden ved at indspille en cd.

- Det er vores tredje cd, fortæller Per Møller og Claus Olsen, der står for musikholdet på 10 unge Møllegården. Vi øver fast hver torsdag, og tillader vejret ikke udendørs aktiviteter, rykker vi ind og griber instrumenterne. De er selv begge aktive musikere. Claus Olsen, der spiller klaver og keyboard, spiller i forskellige sammenhænge. Blandt andet i duoen Claus & Klaus. Per Møller, der også spiller Keyboard, er den ene fjerdedel af danseorkestret Hoop.

Genlyd skriver selv både tekster og melodier til de numre, der er på repertoiret.

De 30 unge fra Møllegården har sammen med de 10 pædagoger stået for forberedelserne til musikfestivalen. Blandt andet skulle der rejses telte og madholdet stod for serveringen af mad til de mange gæster.

Pernille Fragtrup og Tobias Larsen, fra botilbuddet Lounsgården ved Hvalpsund, havde taget turen til Vendsussel. De elsker bare musik.

- Vi kan ikke få musik nok, fortæller kæresteparret, der holder af at danse. Vi elsker alle musikgenrer, bare vi kan danse til det.

De glæder sig allerede til, at de skal deltage i Sølund Festivalen i dagene 9.-11. juni.

- Vi er 13 unge foruden pædagoger, og vi skal sove i telt. Det bliver bare herligt, bemærker Pernille Fragtrup.

De unge fra Lounsgården og Møllegården tager afsted til Sølund Musik Festival, men flere institutioner må af sparehensyn blive hjemme eller kan kun deltage én dag på grund af besparelser på medarbejdersiden.

- Vi prioriterer Sølund Musik Festival meget højt, fordi de unge får så gode oplevelser, fortæller leder af Møllegården, Peter Svendsen.

En række kendte navne optræder på Sølund Musik Festival. Møllegårdens Rockband har tidligere indtaget den store scene. Sølund Musik Festival er faktisk opstået omkring en institution ved Skanderborg, og har vokset sig stor, idet flere tusinde unge deltager hver sommer.

Det er tredje gang, Møllegården er vært for musikfestivalen. Musikfestivalen er en del af tilbuddet ”Kultur der du’r”, der omfatter 14 institutioner i Nordjylland, der arbejder sammen om et omfattende program inden for kulturen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.