Mysteriet om 13 containere til fisk

Skjult ved en piblende kilde i et krat nord for Hadsund står 13 gamle containere - de blev brugt til indpakning af flymotorer

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bent Rytter er født under krigen, men er ellers aldrig gået i dybden med besættelsestiden. Filmen om Hvidstengruppen har pirret hans nysgerrighed og mindet ham om, hvad han fik at vide om 13 containere, der i mere end 30 år har stået ubemærket ved en kilde yderst på hans ejendom. De har været brugt som klækkeri til ørreder af den forrige ejere, og han fortalte Bent Rytter, at der var tale om containere, kastet ned med våben til modstandsbevægelsen under anden verdenskrig. Men den historie har Kenneth Kristensen, daglig leder af Bangsbo Fort, Nordjyllands Kystmuseum, skud ned. Der er i stedet tale om containere, der er blevet brugt til at opbevare jetmotorer i. Søren Flensted fra Billund, tidligere ansat i flyvevåbenet har identificeret containerne som opbevaring af flymotorer til Republic F-84G Thunderjet, som det danske flyvevåben brugte fra 1952 til 1962. Containerne er uden tvivl blevet solgt på auktion efter udfasning af flytypen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden