Når det brager i Bunken...

Ny krimi fra Tom Oxager, hvor tre officerer undslipper spjældet - og nu skaber uro og ødelæggelse overalt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Lystmorderen fra Vendsyssel er løs igen - Tom Oxager er hans borgerlige navn, og hans metier er at skrive kriminalromaner.

Hans femte bog - den fjerde om Rigsvåbenet, har titlen ”For mange missiler”, og starter en kølig efterårsnat syd for Skagen, da natten flænses af gevaldige brag og kriminelle sprænger sig vej ind til et ammunitionslager med militært udstyr ved Bunken Klitplantage.

Så er handlingen i gang og kort tid efter kobles politiets specialenhed - Rigsvåbnet - på sagen.

- Jeg holder jo meget af at researche og blive klogere på det materiale, jeg arbejder med. Men denne gang har jeg ikke haft så let ved at få informationer som tidligere. Jeg kontaktede jo ”Krutten” - altså våbenfabrikken - i Elling, for at høre, om jeg måtte komme på visit og få en rundvisning. Ja, i det hele taget få svar på en række spørgsmål om arbejdet og sikkerheden derude. Men dén gik ikke - det var et lukket land, om du vil. Og alt, alt for hemmeligt, fortæller Tom Oxager

Han syntes ellers, det var alle tiders chance for ”Krutten” - for at bløde lidt op på situationen.

- Jeg sagde, at hvis de ikke ville kramme ud med, hvad de gik og lavede, risikerede de jo, at jeg kom til at skrive helt forkert i min bog - sådan ganske af vanvare og uvidenhed. Men det lod ikke til at gøre synderligt indtryk på dem, smiler Oxager.

Han måtte gå med uforrettet sag, men det betyder ikke nødvendigvis, at ”For mange missiler” er blevet ringere af den grund.

Mere held havde han med specialisterne inden for brandteknik og sprængning.

- Her fik jeg god information og praktiske detaljer, der hjalp mig videre, og det er jeg rigtig glad for. Jeg er trods alt ikke fagspecialist. Når det er sagt, er det en del af det spændende forarbejde, der tiltrækker mig ved dette at skrive bøger. Man kommer ud og taler med folk, der har en eksakt viden om et givent område. Og samtidig bliver jeg jo selv klogere, hvilket jo ikke er særligt svært, siger Tom Oxager - med et glimt i øjet.

I det hele taget præges samtalen af hans underfundige humor og manglende tungsind - dén tone, der som en rød, finurlig tråd snor sig gennem Oxagers forfatterskab.

- Jeg har faktisk fået professionel ros fra anmeldere, der skriver, at jeg netop ikke tynges af det nordiske tungsind, der ofte præger romaner fra vor del af verden, siger Oxager.

Tilbage til dén nat i Bunken, da braget kunne høres halvvejs til Skagen og politi og brandfolk kom ilende - i fiktionens verden altså.

Det viser sig nemlig, at en grusom bande af tre gamle, tyske officerer, der i den kriminelle inderkreds går under dæknavnet ”The Fixers - fordi de kan skaffe ALT, hvad angår våben og narko - fra den mindste håndgranat til det største missil - er på gang i Nordjylland. Snart finder en likvidering sted på stranden ved Sæby. Og så er Anna Storm, Asger Bjørn og ”Rigsvåbnet” på pletten - og må involvere sig i en livsfarlig efterforskning, der trækker blodige spor rundt i hele Norden. Og bringer både dem selv og deres kolleger i livsfare.

Og så er den franske kogekunst tilbage.

- Ja, uden mad og drikke, dur helten ikke. Og en flok danske politibetjente skal jo nyde den gode franske mad - fyldt med krydderurter - som Anna Storm serverer fra fiskerhuset i Sæby, slutter Tom Oxager - der signerer bøger på Sæby Bibliotek 2. marts kl. 15.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.