Når salten kommer op kommer udgiften ned

Boligselskab har løst påbud om salthåndtering med saltsiloer ude i de enkelte afdelinger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Hvis vejsaltet kommer op, kan salt-budgettet komme ned. Tre-fire meter op giver 30-40 procent ned.

Sådan er regnestykket hos boligselskabet Plus Bolig på Østre Alle i Aalborg.

Fem afdelinger er blevet udstyret med hver sin saltsilo, som både aflaster mandskabets rygstykker, giver voldsomt nemmere håndtering og altså også pynter på bundlinjen i vinter-regnskabet.

I 2012 fik boligselskabet leveret to mobilsiloer fra den sydtyske producent Holten.

- Vi skulle lige prøve silo-ideen af med de to første. Nu har vi købt yderligere tre saltsiloer. Dermed har vi fem, og vore afdelinger er dækket ind, så der højst er en kilometer at køre med redskabsbærerne, når saltsprederne skal fyldes op, forklarer Plus Boligs bygningsinspektør, Claus Greve.

Når et af køretøjerne skal ”tanke salt”, kører den simpelthen ind under siloen, føreren trækker i et håndtag, og i løbet af cirka 30 sekunder er nye 150 kilo salt neden i tanken og klar til at blive strøet ud.

- Da arbejdsmiljøreglerne er sådan, at vore folk ikke må løfte 25 kilo sækkene med salt op og fylde i saltsprederen, funderede jeg over, hvilke andre løsninger, vi kunne hitte på. Jeg blev opmærksom på saltsiloer og så satte vi i gang, siger Claus Greve.

Og det viste sig hurtigt, at 150 kilo ned fra oven på et halvt minuts tid er ekstremt effektivt.

- Vi sparer masser af tid på ikke at skulle håndtere sække. Det gælder ikke alene, når der skal læsses salt i sprederne. Sækkene skulle jo også læsses af ved leveringen, de skulle køres ind og oplagres, siger Claus Greve.

Boligselskabet har truffet aftale med anlægsgartner Lars Rasmussen i Gistrup om at klare pasningen af saltsiloerne.

Vognmanden leverer et helt træk salt, kører rundt og efterfylder alle siloerne hver fredag.

- Derefter skal boligselskabets mandskab i realiteten bare køre redskabsbæreren med saltsprederen ind under siloen og rykke i håndtaget. Leverancerne i læs er 30-40 procent billigere end posesalt, så der spares både arbejdsindsats, rygge og penge, understreger Lars Rasmussen.

Når vognmanden kommer med et læs salt på ladet, løfter han simpelthen taget af siloen med skovlen på lastbilens kran. Derefter fylder han siloen med op til fem kubikmeter salt, sætter ”hatten” på igen, og der er forsyning til den næste uges tid.

Boligselskabet Plus Bolig opstod for fire år siden ved en fusion af tre mindre boligselskaber i Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden