Lokalpolitik

Naboer: - Hensynsløs planlægning

Hjørring Kommune kritiseres for at sætte de økonomiske interesser ved grundsalg langt højere end en fornuftig byplanlægning

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lars Olsen og andre beboere i området mener der er tale om hensynsløs planlægning, hvor betalingen for grunden har vægtet højest. Foto: Kurt Bering

HJØRRING:Kommunens forvaltning har en tendens til at tænke mere på penge i kassen fra grundsalg frem for en ordentlig byplanlægning.

Sådan lyder kritikken nu fra borgere i Christiansgade, der protesterer over et planlagt byggeri af 12 ejerlejligheder i bunden af Christiansgade.

- Vi er ikke bange for forandring, men det projekt er præget for meget af, at kommunen er grundsælger, siger Lars Olsen, der er talsmand fra beboere på Christisansgade og den tilstødende Hyldtoftevej.

Lokalplan sløjfet

Situationen er den, at teknik og miljøudvalget har ophævet den tidligere lokalplan for grunden, hvor der tidligere har været vandrerhjem og daginstitution.

Køberen af grunden, Lars Kjærgaard, som var den højestbydende, vil rive de eksisterende bygninger ned og opføre 12 lejligheder i to etager. En del af Christiansgade bliver inddraget i byggefeltet. Det betyder en byggeprocent på 60.

- Det bliver alt for dominerende i området i forhold til de ældre villaer der ligger her, og ved at inddrage vejarealet gnaver det sig også ind på parken Christiansgave. Det bliver en stopklods for enden af vejen. siger Lars Olsen og tilføjer:

- Det er klart at værdien af grunden øges, jo mere man giver køberen lov til.

I tråd med kommuneplanen

Kommunens forvaltning argumenterer, at Christiansgade i forvejen er delvist lukket, og at det foreliggende projekt er i tråd med kommuneplanen.

På mandag skal kommunens teknik og miljøudvalget træffe den endelige beslutning, om der skal gives grønt lys til byggeriet eller om der skal laves en ny lokalplan for området. Det vil i givet fald betyde, at byggeri på grunden må udskydes i cirka tre kvart år.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at vi ikke kun lader os styre af de økonomiske interesser, men finder en balance mellem økonomi og en fornuftig byplanlægning, siger udvalgsformand Jørgen Bing (SF). Han giver naboerne ret i, at det skitserede byggeri kan virke noget kompakt på det sted.

Udvalgsmedlem Per Harfeld (V) mener derimod ikke, at politikerne skal betænke sig på, at give lov til byggeriet. Han afviser, at økonomien har spiller afgørende rolle i den her sag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.