Nærkontakt af 3. grad?

Lyssøjle rejser sig mod nattehimlen fra plantecenter

Det ser sælsomt ud, gør det - på motorvejen mellem Vrå og Hjørring. Forklaringen er naturlig nok, men synet kan nu alligevel godt sætte gang i en tanke eller to. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Det ser sælsomt ud, gør det - på motorvejen mellem Vrå og Hjørring. Forklaringen er naturlig nok, men synet kan nu alligevel godt sætte gang i en tanke eller to. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

ILBRO:Når man kører ad motorvejen mellem Vrå og Hjørring ved skumrings- eller nattetide, kan man i øjeblikket opleve et sælsomt syn.

Bedst som man kører og funderer over de julegaver, der endnu ikke er streget ud på den alenlange liste, viser der sig en lyssøjle, som umiddelbart kunne se ud til at komme fra en diffus sky og pege ned mod jorden. Og er man et fantasifuldt gemyt, ja, så stryger tankerne fluks tilbage til filmen ”Nærkontakt af 3. grad”, hvor Jorden fik besøg udefra af såkaldte UFO’er.

Eller man tænker på ”Star Trek” og rumheltene, der blev ”beamet” alle mulige og umulige steder hen.

Forklaringen er dog mere jordnær - nemlig at Landlyst Plantecenter ved Ilbro reklamerer for både jul og nytår med en ordentlig lysstråle.

Og når man nu alligevel har fået tankerne drejet mod lyset, kunne man måske fundere lidt over betydningen af lys og på de mange af Grundtvigs salmer, hvori netop ordet lys indgår som noget i særklasse positivt. Det er vel næppe heller tilfældigt, at vi mennesker tænder et stearinlys, når vi skal hygge os, fejre jul, fødselsdag eller fundere over det, der var og det, der kommer.

Lad der blive lys ... så ordner det med gaverne sig nok.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk