Næsten som jul derhjemme

Det har aldrig været nødvendigt at reklamere for juleophold på Rold Storkro

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ROLD:Man siger, at især julens traditioner er sejlivede, og dét er et arrangement på Rold Storkro i disse dage et levende bevis på. Siden 1958 har kroen år efter år - uden nogen større markedsføring - haft fuldt hus til et flere dage langt juleophold. Og de første mange pladser til julen 2016 bliver allerede solgt i dag, når gæsterne tager hjem.

- Den første direktør på Rold Storkro - direktør Jørgen Madsen - satte en stor ære i at lave de her traditioner med ophold til jul, til nytår, i påsken, til pinse og i efterårsferien. Det er faktisk hans traditioner, vi stadig holder i hævd. Nogle af traditionerne døde lidt hen ad vejen, men julen holder heldigvis stadig kraftigt ved, siger medbestyrer Bente Pedersen, som er gift med kroejer Jørgen Pedersen.

Hun mener, at fællesskabet spiller en stor rolle, når kunderne vælger at komme tilbage år efter år.

- Nogen har familien med. Andre har måske ikke mulighed for at være sammen med deres egen tætte familie, og så kan vi være en smule substitut for dét. Selv om man ikke kender nogen, når man kommer, så går der ikke lang tid, før man sidder og hyggesnakker med den ene og den anden, siger Bente Pedersen.

Hun og hendes mand er altid med til festerne, og de nyder det, selv om der er tale om en blanding mellem arbejde og fornøjelse.

- Selvfølgelig er det ikke hjemligt, og selvfølgelig er det ikke normalt, at 85 mennesker holder jul sammen, men samtidig giver det jo en helt speciel stemning. I aftes holdt vi juletræ for 85 mennesker, der holder hinanden i hånden og synger det bedste, de har lært. Jamen, jeg får stadigvæk kuldegysninger af at tænke på det, siger hun.

Hyggelig travlhed

Rold Storkro oser af hyggelig travlhed sådan en juledag med 85 gæster på juleophold og næsten lige så mange dagsgæster til julefrokost i krostuen. De fleste af gæsterne, som har købt et ophold, er midaldrende eller ældre, og mange af dem kommer fra Sjælland. Det gælder for eksempel ægteparret Janne Gretved og Hans Jørgen Goldschmidt fra Skovlunde. De har holdt jul i Rold fire gange i alt - og de seneste tre år.

- Det har været dejligt hver gang, og derfor kommer vi jo også tilbage. Vi kunne sikkert godt finde en kro i nærheden af København, men det kan ikke slå det her. Det er så hyggeligt at være her. Vi har hørt om andre, der har holdt jul andre steder, og de er blevet meget skuffede. Vi er aldrig blevet skuffede her, siger Janne Gretved.

Men julen koster mange penge, og et kroophold med fuld forplejning til flere tusinde kroner gør det ikke bedre.

- Men det gør det heller ikke så meget værre, for ellers ville vi bruge penge på en anden måde derhjemme. Der skal man jo også betale for bare at købe ind og gøre ved. Her får vi alt serveret, og her hygger vi os. Så må vi jo betale dét, det koster, siger Hans Jørgen Goldschmidt.

Ægteparret lægger vægt på fællesskabet med de andre kunder og med personalet, og den vurdering går igen - også hos personalet.

- Det er rigtig, rigtig hyggeligt – vi har jo masser af gæster både nye gæster og stamgæster. Og når man så er på arbejde om aftenen, lærer man jo efterhånden de her dejlige mennesker at kende, siger tjener Pia Jensen.

I det travle køkken må kok Kristian Bunder nøjes med at glæde sig over at lave fiskefilet, ribbensteg, rødkål, brunede kartofler, stuvet hvidkål, grønlangkål, blodpølse, tarteletter og leverpostej - og se de tomme fade komme retur til køkkenet.

- Det er jul, og det er dejligt at se, når folk er færdige med at spise og se, at de er glade og har haft en god dag ud af det, siger Kristian Bunder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.