Naturbørnehave flytter til sommer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HUNE:Hune Naturbørnehave, der fik lov til at overleve, da Hune Friskole i november 2011 gik konkurs, flytter til sommer i nye lokaler på Postbakken. Her har børnehaven lejet et moderne træhus i svensk stil. Det fortæller naturbørnehavens leder, Søren Kjelds, der har været med fra starten.

- Vi kender endnu ikke datoen for flytningen, men det bliver engang i løbet af næste sommer, siger han.

Aftale fra 2013

Da forretningsmanden John Andersen købte bygningerne i 2013, blev det aftalt, at naturbørnehaven kunne fortsætte med at leje bygningen ud mod Aalborgvej.

- Vi er ikke blevet sagt op, men John Andersen har for et års tid siden varslet, at han skal bruge børnehavens grund til noget andet, fortæller Søren Kjelds.

Naturbørnehaven har arbejdet aktivt på at finde et andet sted gennem længere tid. Beliggenheden lige ud til Aalborgvej har aldrig været perfekt, og selve huset er ved at blive noget slidt. Dertil kommer de gener, som Hune Kulturcenter, der åbnede i 2013, især i sommermånederne er skyld i.

- Kulturcenterets parkeringsplads er fyldt med biler om sommeren. Før kunne vi skrå over skolens gamle boldbane, men nu skal vi udenom, og den sti, vi tidligere kunne komme til skoven ad, er nu dækket af sandskulpturparken. Det er ikke det store problem at gå udenom, når vi skal i skoven, men lægger man det hele sammen, er vi glade for at skulle flytte, siger Søren Kjelds.

I løbet af foråret skal det nye hus på Postbakken gøres klar til de 26 børnehavebørn. Der skal bygges legeplads, sættes hegn op og laves småting indendørs, såsom ombygning af toiletter til også at rumme puslepladser og små toiletter.

- Der skal laves meget få ting indendørs. Det er en topmoderne bygning, siger børnehavelederen.

Naturbørnehaven kommer ud af det gamle hus uden gæld og har økonomien til at indrette den nye børnehave.

- Vi har en rigtig pæn opsparing, så vi har råd til at få det nødvendige gjort, siger Søren Kjelds.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.