- Jeg véd, jeg er til tosomhed

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen fik ja nytårsaften

Flemming Møller Mortensen har siden efteråret 2020 haft orlov fra jobbet som forstander for Aalborg Kloster. Nu kommer klostret og ikke mindst klosterhaven til at danne ramme om bryllupsfesten, når han 21. maj bliver gift med Morten K. Thygesen. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Flemming Møller Mortensen har siden efteråret 2020 haft orlov fra jobbet som forstander for Aalborg Kloster. Nu kommer klostret og ikke mindst klosterhaven til at danne ramme om bryllupsfesten, når han 21. maj bliver gift med Morten K. Thygesen. Foto: Henrik Bo

AALBORG:Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har fundet kærligheden igen, efter at han i efteråret 2019 mistede sin mand, professor Erik Elgaard Sørensen, som døde af kræft.

Den 58-årige socialdemokrat bekræfter overfor Nordjyske, at han 21. maj skal giftes med sin kæreste, Morten K. Thygesen, i Aalborgs domkirke, Budolfi.  

De to mødte hinanden i sommeren 2020, og efter to år som kærester er det nu tid til at tage forholdet til det næste niveau.

I et fælles opslag på Facebook afslører de, at Flemming Møller Mortensen nytårsaften 2021 friede til sin kæreste, som han har kendt siden sommeren 2020. Frieriet blev modtaget med et ja.

"Næste ja, bliver i Budolfi Kirke d. 21. maj og vi glæder os enormt til at fejre al vores kærlighed", skriver parret.

Den glædelige nyhed får masser af kærlig opmærksomhed. Flere end 1700 har liket opslaget, mens 681 har skrevet en kommentar til den nordjyske minister, hvor de ønsker tillykke.

Flemming Møller Mortensen

  • Født 3. juli 1963 i St. Brøndum.
  • Uddannet sygeplejerske.
  • Medlem af Folketinget siden 13. november 2007.
  • Bor på Aalborg Kloster.

Flemming Møller Mortensen er som dansk udviklingsminister dybt involveret i arbejdet med at håndtere de behov, der er opstået i kølvandet på Ruslands brutale krig mod Ukraine.

Krigen har udløst en støt voksende strøm af ukrainske flygtninge og presset fødevarepriserne ud på en himmelflugt.

- Behovet for nødhjælp er så enormt stort, og det bliver helt uhyggeligt præget af, at de stigende fødevarepriser betyder, at vi kan gøre meget mindre, så det er en meget svær situation, siger ministeren på vej hjem til Aalborg.

Og midt i det kan du godt overskue at arrangere et bryllup?

- Vi har altså også brug for nogle lyspunkter, konstaterer ministeren.

Brylluppet er planlagt til lørdag 21. maj maj - 14 dage før den traditionelt helt store bryllupsdag, nemlig pinselørdag.

- Og der er en meget god grund til, at det bliver den lørdag. Budolfi skal renoveres, og det sker fra pinsen og frem til første søndag i advent, så det var ikke en mulighed. Og lørdagen før pinselørdag kunne det heller blive, for der er der karneval i Aalborg, og så lukker Budolfi, for så ved alle nordjyder, at man hverken kan komme til eller fra. Derfor blev det lørdag 21. maj, forklarer Flemming Møller Mortensen.

Aalborg smukke domkirke ligger blot en kort spadseretur på 300 meter fra det snart 700 gamle Aalborg Kloster, hvor Flemming Møller Mortensen og Erik Elgaard Sørensen blev annonceret som forstanderpar fra 1. maj 2018.

Parret, som delte deres liv sammen gennem 35 år, fik kun godt et år sammen som klosterforstandere, før Erik Elgaard Sørensen døde 7. oktober 2019. 

Trods smerten over tabet opgav Flemming Møller Mortensen ikke troen på, at han ville genfinde kærligheden.

- Jeg er født meget positiv, så jeg vidste, at det skulle ske. Jeg véd, jeg er til tosomhed. Og jeg nåede aldrig at komme til at tvivle, for pludselig viste det sig, at Morten var der, og det viste sig bare at være det helt rigtige, fastslår Flemming Møller Mortensen.

Siden Flemming Møller Mortensen 19. november 2020 afløste en anden nordjysk socialdemokrat, Rasmus Prehn, som minister for udviklingssamarbejde, har han haft orlov fra det ulønnede job som klosterforstander.

I hans sted er hans kommende mand nu blevet konstitueret som klosterforstander, samtidig med at Morten K. Thygesen fungerer som viceskoleleder på Farsø Skole.

Aalborg Kloster har også en kirke, men den blev valgt fra som bryllupskulisse.

- Den er ikke stor nok til det bryllup, vi ønsker os, konstaterer Flemming Møller Mortensen.

Til gengæld danner klostret og klostrets have ramme om festlighederne efter vielsen, oplyser ministeren, der glæder sig til igen at få papir på at være to, der følges ad.

- Størst af alt er kærligheden, og man skal ikke gå igennem livet uden, hvis man har den erkendelse, fastslår Flemming Møller Mortensen. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.