Musikteater: Udvalg delt om kommunal overtagelse

V og K ønsker, at kommunen tager penge af kassen for at overtage Thisted Musikteater 

Selv om der ikke er penge til det i budgettet, ønsker flertallet i sundheds-, kultur- og fritidsudvalget at bruge en million kroner på overtagelsen af Thisted Musikteater.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Selv om der ikke er penge til det i budgettet, ønsker flertallet i sundheds-, kultur- og fritidsudvalget at bruge en million kroner på overtagelsen af Thisted Musikteater.  Arkivfoto: Bo Lehm

THISTED:Planerne om kommunal overtagelse af Thisted Musikteater bør føres ud i livet, selv om der ikke er penge til det på budgettet.

Det fastholder et flertal i kommunens sundheds-, kultur- og fritidsudvalg, som anbefaler et ja til at overtage teaterbygningen og driften af den i dag selvejende institution. 

- Der er lagt et stort stykke arbejde fra både musikteatrets bestyrelse og forvaltningen. Meget af det vil skulle starte forfra, hvis vi vælger at udskyde overtagelsen i for eksempel et år, siger formanden for udvalget, Torben Overgaard (K).

Han anbefaler overtagelsen sammen med de to Venstre-medlemmer af udvalget, Preben Dahlgaard og Susanne Olander.

Torben Overgaard fremhæver, at Thisted Kommune har et velfungerende Kuturrummet, hvor Thisted Musikteatret vil kunne indgå som en naturlig del.

- Samtidig vil det være fint, at teknisk forvaltning får ansvaret for vedligeholdelse af bygningen, som står over for nogle store renoveringer, siger han.

Flertallet i udvalget mener, at kommunen - i forlængelse af den kommunale overtagelse - bør give 100.000 kr. årligt til udvendig vedligeholdelse af musikteatret, mens der ikke sættes ekstra penge af til indvendig vedligeholdelse.

S: Nej er mest ansvarligt

Selve overtagelsen vil koste lidt over én million kroner. Men hverken dette beløb eller den årlige ekstrabevilling er der penge til i det kommunale budget.

Derfor - og i lyset af kommunens økonomiske situation efter overtagelsen af Hanstholm Havn - har direktionen anbefalet et nej til, at musikteatret også bliver kommunalt. Og den indstilling har de to socialdemokratiske medlemmer af udvalget, Ida Pedersen og Jan Fink Mejlgaard, valgt lytte til:

- Vi synes, at det er mest ansvarligt, når vi lige har haft genåbnet kommunens budget, siger Ida Pedersen.

Hun er i øvrigt tilhænger af en kommunal overtagelse - selv om hun helst havde set, at det kun var bygingen, der blev kommunal, mens driften af musikteatret kunne køre videre i regi af en selvejende institution.

Sundheds-, kultur- og fritidsudvalgets indstilling skal nu til godkenelse i først økonomiudvalget og derefter i den samlede kommunalbestyrelse.

- Jeg håber, at de partier, der står bag konstitueringen, også synes det er en god idé, siger Torben Overgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.