Nedbrændt gæstgiveri bliver nu genopført

Stedet videreføres med selskabslokale og tilbud om overnatning. Den første fest er allerede bestilt.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LYNGSÅ:Gæstgivergården Engholm i Lyngså bliver genopført, men i en anden og mindre form.

Den gamle og velrenommerede gæstgivergårds køkken og restaurant har ligget som en brandtomt siden natten til den 2. oktober sidste år, hvor også den private beboelse blev flammernes bytte og indehaveren Susanne Kane mistede alt.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.

Der er udarbejdet et nyt projekt, og så snart der foreligger tilladelse fra Frederikshavn kommune, går byggefirmaet Stenhøj Huse AS i Frederikshavn i gang med et omfattende nybyggeri samtidig med, at de bygninger, der rummede værelsesfløjen, bliver revet ned. Bygningerne er så røgskadet, at de ikke kan bruges.

Mens Engholm tidligere blev drevet som sommerpensionat samt selskabsforretning og kursusvirksomhed, vil Susanne Kane fremover videreføre selskabsforretningen med tilbud om overnatning i to værelser, der opføres i tilknytning til selskabslokalet på tilsammen 165 kvadratmeter. Desuden opføres to feriehuse på hver 239 kvadratmeter og hver med plads til 14 personer.

Tyveri fra ruinerne

Det har siden branden for et år siden været meget svært for Susanne Kane at komme tilbage til Engholm. Alt i de tidligere restaurationslokaler blev ødelagt samtidig med, at den private bopæl på førstesalen over køkkenfløjen også blev fortæret af flammerne.

Nu kan Susanne Kane og ægtefællen Jeff Kane se en ny fremtid i møde.

- Det har været svært at komme tilbage til ruinerne, siger hun, og heldigvis bliver de erstattet af nye bygninger. Det er næsten mere svært at acceptere, hvordan der bliver stjålet fra brandtomten. De sjældne gange vi har været på Engholm, har vi desværre kunnet se, hvordan mange af de små og store ting, der var med til at give Engholm sit særlige præg, er forsvundet. Selv et næsten ubeskadiget skab med glas og porcelæn er blevet tømt, ligesom der har været indbrud i nogle rum, som kunne aflåses efter branden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.