Nej til at øge Thisteds kvote for flygtninge

Thisted Kommune skal ikke tilbyde at modtage flere kvoteflygtninge end de 128, den er tildelt efter aftale mellem regeringen og KL

Et flertal i kommunalbestyrelsen siger nej til muligheden af at modtage en frivillig kvote ud over de 128 kvoteflygtninge, kommunen er tildelt i 2015, men der var enighed om at sende sagen til udvalgsbehandling. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Et flertal i kommunalbestyrelsen siger nej til muligheden af at modtage en frivillig kvote ud over de 128 kvoteflygtninge, kommunen er tildelt i 2015, men der var enighed om at sende sagen til udvalgsbehandling. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

THISTED:- Egentlig kan vi lukke sagen her, for jeg ser ikke, at der er flertal for at hæve vores andel af flygtningekvoten ud over de 128 ,vi er tildelt i 2015 efter aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, KL.

Sådan sammenfattede borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) Thisted kommunalbestyrelses debat om et forslag fra enhedslistens Jens Otto Madsen, der havde bedt om en stillingtagen til muligheden af, at kommunen tilbyder at modtage flere flygtninge end de tildelte 128.

Debatten kom, fordi KL senest 1. marts skal have tilsagn fra de kommuner, der frivilligt vil modtage et øget antal kvoteflygtninge, som er kommet til landet efter aftale med FN - og derfor ikke kan sidestilles med asylansøgere.

Henrik Gregersen (V) slog fast, at Venstre holdt fast på de 128 flygtninge, kommunen er tildelt, og samme holdning havde DF og de konservative.

- Sagen er egentlig startet et forkert sted. Den skulle være gået gennem udvalgene, så vi havde en reel sag at forholde os til, inden vi tager stilling til at modtage flere flygtninge end de 128. Skal den have en fair chance, så lad os få tid til at behandle sagen ordentligt, sagde Ulla Vestergaard (S).

Lene Kjeldgaard tilkendegav, at hun tvivlede på, at en egentlig udvalgsbehandling ville ændre noget ved holdningen hos kommunalbestyrelsens flertal, men fik opbakning til et forslag om at starte sagen i fagudvalgene og herfra sende den frem til kommunalbestyrelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.