Nej til biogasanlæg

Borgere i Thorup har holdt borgermøde - de ønsker ikke et biogasnlæg i området

Borgerne i Thorup ønsker ikke et biogasanlæg i nabolaget - sporene fra anlægget Krogenskær i Brønderslev skæmmer.Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Borgerne i Thorup ønsker ikke et biogasanlæg i nabolaget - sporene fra anlægget Krogenskær i Brønderslev skæmmer.Arkivfoto Bent Bach

THORUP:Borgerne i Thorup ønsker ikke at blive naboer til et kæmpe-biogasanlæg. Det kom frem på et borgermøde i Thorup Aktivitetshus.

Mødet var kommet i stand på initiativ af lokale borgere, efter at der tegner sig et billede af, at Thorup kan blive et af de steder, der placeres et biogasanlæg.

Borgerne handler hurtigt. Der skal afleveres indsigelser mod projektet fredag. Så borgerne tager aften- og nattetimer i brug for at udarbejde en indsigelse.

På et møde i Brønderslev i sidste uge kom det frem, at Nejst og Hvilshøj nok ikke er mulige løsninger. Og så kan man i Thorup se, at det kan medføre, at Thorup er i spil.

Der er frygt for lugt, støj og tung trafik.

- Der tales om op til 70 lastbiler om dagen - altså hver 12. minut i dagtimerne, fortæller én af de nærmeste naboer til et muligt anlæg, Britt Kristensen.

- Jeg tør ikke sende mine børn ud på en skolevej med den trafik, siger hun.

Flere af borgerne pegede også på, at sporene fra Brønderslev skræmmer. Her har biogasanlægget GFE Krogenskær fået syv påbud, uden af de er blevet effektueret.

- Der findes simpelthen ikke lugtfrie biogasanlæg, siger Britt Kristensen med henvisning til en rapport fra Aalborg Universitet.

Hos borgerne er der stor forståelse for, at der skal alternative energikilder til. Men borgerne i Thorup er enige om, at der skal være sikkerhed for, at et sådant anlæg kan køre uden at det generer mange borgere.

Hans Jørgen Melvej mener, at Brønderslev Kommune taler med to tunger.

- At etablere et biogasanlæg i Thorup vil spolere en række turist-projekter, mener Hans Jørgen Melvej.

Han nævnte specielt golfbanen, Dronninglund Kunstcenter, spejdercenter, Jyske Ås og meget mere. Det store Jyske Ås-projekt er tæt på at blive skudt i gang, og et centralt element i dette projekt bliver nabo til et kommende biogasanlæg.

Der var forslag om, at anlægget etableres tæt på Kartoffelmelsfabrikke i Langholt, hvor der i forvejen er en del tunge transporter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.