Nej til lukning af Havbakken

Ældrerådet, medarbejdere, og pårørende vil spare andre steder

Allan Vinding Sørensen
Et flertal har indstillet plejcenter Havbakken til lukning. Byrådet træffer den endelige beslutning 30. maj. Arkivfoto: Bent Bach
Ældrepolitik 17. maj 2018 12:23

HJØRRING: Alle høringssvar vender tommelfingeren nedad for lukning af plejecenter Havbakken i Tornby. Et flertal i SÆH-udvalget fastholder dog, at Havbakken indstilles til lukning.

SÆH-udvalget behandlede høringssvarene fra ældrerådet, Havbakkens bruger/pårørenderåd og medarbejderne på SÆH-området på et ekstraordinært møde.

Ældrerådet er utilfreds med beslutningen.

- Vi har kigget på argumenterne for lukning. Dem kan vi sådan set ikke opponere imod, og vi kan heller ikke pege på andre ældrecentre, som man kan lukke i stedet for, men vi kan altså ikke gå ind for, at man lukker Havbakken. Vi mener, at politikerne skal finde pengene et andet sted og opgive planen om at lukke Havbakken. Vi ved godt, at kroner og øre skal passe i et budget, men det er jo politikernes opgave at få det til at passe, siger ældrerådets formand, Kirsten Holst.

Heller ikke Bruger/pårørenderådet på Havbakken eller kommunens medarbejdere på SÆH-området er glade for lukningstruslen, fortæller SÆH-formand, Per Møller (K).

- Bruger/pårørenderådet mener også, at vi skal finde et andet sted at spare. I medarbejdersidens høringssvar læser jeg, at de finder det trist, men trods alt er glade for, at politikerne tager ansvaret for at pege på en besparelse i stedet for at lægge så stor en besparelse ud generelt på SÆH-området, siger Per Møller.

- Medarbejderne ærgrer sig over, at der igen er besparelser, som forstyrrer den daglige drift, og de er bekymrede for de borgere, der skal flyttes. Alle peger på, at Havbakken er et veldrevet sted. Det er vi ikke et sekund i tvivl om. Det er kommunens andre plejecentre også. Medarbejderne gør det så godt, de kan.

Den endelige beslutning træffes på byrådsmødet 30. maj. To dage før arrangerer kommunen borgermøde i Tornbyhallen, hvor man giver en orientering. Her vil blandt andre borgmester Arne Boelt og SÆH-formand Per Møller besvare spørgsmål.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...