Nej til nye vandpriser

Brønderslev-borgere skal ikke betale for billigere vand til erhverv

Brønderslev Vand A/S får deres forslag om differentierede vandpriser tilbage til fornyet overvejelse.Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Brønderslev Vand A/S får deres forslag om differentierede vandpriser tilbage til fornyet overvejelse.Foto: Bent Bach Bent Bach

BRØNDERSLEV:Vandet skal ikke være billigere for virksomheder end for private i Brønderslev by.

Det mener et flertal i Brønderslev byråd, og de har sendt forslaget til nye vandpriser tilbage til Brønderslev Vand i stedet for at godkende taksterne på det seneste byrådsmøde.

Forud for afstemningen gik debatten livligt.

- Vi skal have differentierede priser. Det er på tide vi får samme vilkår som vores nabokommuner, sagde Jens Andersen (V).

Forslaget fra Brønderslev Vand A/S går på at hæve prisen på vand til for almindelige forbrugere og indføre en lavere takst for storforbrugere.

- Jeg kan ikke se logikken i at de private skal give erhvervsstøtte til virksomhederne, indvendte Bodil Nielsen (SF).

Erhvervsstøtte eller forståelse?

- Jeg vil ikke kalde det erhvervsstøtte, hellere erhvervsforståelse. Og storforbrugere er væsentlig billigere at levere til, påpegede Karsten Frederiksen (K).

- Vi har et behov for at få erhvervsvirksomheder hertil. Vandpriserne er i hvert fald noget af det man kigger på i erhvervsvirksomhederne, indskød Lone Lex (V).

Men hverken SF eller S bryder sig om mængderabat på vand.

Uheldig bopæl

- Jeg har det nogen gange fint med at skulle støtte forskellige ting, men jeg har svært ved at skulle give erhvervsstøtte, bare fordi jeg er vandforbruger og er så uheldig at bo i Brønderslev, sagde Arne M. Jensen (S).

- Det er tankevækkende at formanden for Brønderslev Erhverv (Arne M. Jensen) vil gøre alt for at erhvervet ikke skal have bedre vilkår, mente Claus Kongsgaard (V).

Jens Arne Hedegaard (V) påpegede, at byrådet blot skal tage stilling til om de takster vandselskabet foreslår, er i overensstemmelse med loven. Og det er de.

Byrådets flertal stemte ikke desto mindre vandpriserne tilbage til fornyet overvejelse i Brønderslev Vand.

De nye spildevandstakster blev godkendt uden debat. Vandafledningsbidraget hæves med 1,50 kr. pr. kubikmeter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.