Nej til nyt friplejehjem

Hune Plejecenter får ikke lov til at køre videre med nye ejere

Det står ved magt, at Hune Plejecenter lukker til juli.Arkivfoto

Det står ved magt, at Hune Plejecenter lukker til juli.Arkivfoto

HUNE:Det står ved magt, at det kommunale Hune Plejecenter lukker 1. juli 2016, og det får ikke lob til at fortsætte som et friplejehjem.

Det oplyser borgmester Mogens Gade (V) sammen med et bredt politisk flertal i kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune.

En gruppe lokale borgere har ellers allieret sig med fonden Mariehjemmene og arbejder for at drive plejecentret med de 18 boliger videre som friplejehjem. Men det vil blandt andet kræve, at kommunen opsiger sin leje af centret, som ejes af Nørresundby Boligselskab.

I forvejen er et friplejehjem undervejs i i Brovst.

Flere partier bag

I en pressemeddelelse fra Mogens Gade (V) samt gruppeformændene for Venstre, Borgerlisten, Socialdemokraterne og SF fremgår det at:

Vi har de seneste dage i NORDJYSKE kunnet læse, at en initiativgruppe forsøger at drive Hune Plejecenter videre som et friplejehjem i Hune. Initiativgruppen har ligeledes udsendt en rundskrivelse til pårørende og beboere på Hune Plejecenter, hvori der orienteres om ”Nyt om etableringen af et friplejehjem i Hune Plejecenter” og at initiativgruppen ”håber snart helt klart at kunne sige, at beboerne på Hune Plejecenter har mulighed for at blive boende. Og at personalet vil kunne bevare sit nuværende arbejde”.

Lukning står ved magt

På denne baggrund finder borgmesteren og gruppeformændene fra Venstre, Socialdemokraterne, Borgerlisten og Socialistisk Folkeparti, det nødvendigt at præcisere, at den beslutning som Kommunalbestyrelsen traf d. 17. september 2015 vedr. lukning af Hune Plejecenter er gældende, og at den vedtagne procesplan for lukningen følges.

Der forventes de kommende år et stigende antal ældre borgere i Jammerbugt Kommune. Dette er en tendens, som har været kendt de seneste år, men som ikke har været fulgt af en stigende efterspørgsel på plejeboliger – tværtimod ses en faldende efterspørgsel på plejecenterboliger. Derfor har Social- og Sundhedsudvalget arbejdet med en kapacitetstilpasning af antal plejecenterboliger, hvor der er taget udgangspunkt i et ønske om større og mere bæredygtige plejecentre, med en fysisk beliggenhed, som modsvarer efterspørgslen. Derfor er det besluttet, at Hune Plejecenter nedlægges pr. 1. juni 2016, som et led i kapacitetstilpasningen.

Ellers ville andet center være i fare

Lukkes Hune Plejecenter ikke, så vil der blot skulle lukkes et andet plejecenter for at sikre den nødvendige kapacitetstilpasning.

Beslutningen om lukning af Hune Plejecenter står altså stadig ved magt, og vi kan kun beklage den usikkerhed hos beboerne på Hune Plejecenter og for vores medarbejdere, som disse modsatrettede udmeldinger har givet. Mange af beboerne på Hune plejecenter har allerede valgt ny bolig, og der har været afholdt samtaler med medarbejderne om deres fremtid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.