Nej til nyt værested

Hjemløse får ikke lov at etablere nyt værested i Danmarksgade

De hjemløse havde håbet på at kunne starte et nyt værested her i Danmarksgade 1. marts. Men nu har ejerforeningen sagt nej.

De hjemløse havde håbet på at kunne starte et nyt værested her i Danmarksgade 1. marts. Men nu har ejerforeningen sagt nej.

De hjemløse, som arbejder for at få et sted at være, når de øvrige væresteder i midtbyen holder lukket, får alligevel ikke lov til at starte et nyt værested i Danmarksgade. Det fortæller initiativtager Harald Gjersøe, som er lidt skuffet over den seneste udmelding. - Vi troede ellers, at alt var i den skønneste orden. Men nu viser det sig desværre, at ejerforeningen i Danmarksgade har sagt nej til, at den udlejer, vi havde kontakt til, må leje baghuset til os, forklarer han. Ifølge Gjersøe skulle det være sket i forbindelse med en generalforsamling, hvor 14 ud af 16 stemte imod planerne, og derfor er det også tydeligt for ham, at mange er bange for at få de hjemløse som nabo. - Men vi er jo ikke værre end mange andre. Og vores forening har allerede så mange medlemmer og så mange kontakter til professionelle, der gerne vil være frivillige vagter, at der burde være hånd i hanke med det. Og det gælder ikke kun i forhold til værestedet, men også i forhold til området udenfor og i nærheden af lokalerne, understreger han. Foreningen Hjemløse Aalborg leder nu efter et nyt lejemål. Men selvom medlemmerne ikke har mistet modet helt, er de havnet i en træls situation, for foreningen har ikke råd til at betale ret meget i husleje. Og skal det give mening, skal det ny værested også ligge centralt. - Så det er da rigtigt, rigtigt ærgerligt, siger Harald Gjersøe. - Vi havde glædet os til at flytte ind i Danmarksgade, men nu skal vi ud at lede igen, og derfor håber jeg også, at der er nogen, som har lyst til at hjælpe os, tilføjer han. Initiativtagerne til det ny værested kan blandt andet kontaktes via hjemmesiden, www.foreningenhjemloeseaalborg.dk og facebook.com/foreningenhjemloeseaalborg, og har man tips eller råd til de hjemløse, er man også velkommen til at ringe til Harald Gjersøe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.