Nemt at komme til fysioterapeut

Væk med stejle trapper og smalle døre

AALBORG:Stejle trapper og døre, der er for smalle til kørestole, er blot nogle af de forhindringer, der kan møde ældre og gangbesværede i Nordjylland, når de skal til fysioterapeut. Men det kan de undgå nu.

- Fysioterapeuter landet over har hvert år over 55.000 mennesker med svære handicap i behandling. For dem betyder det alt for helbredet og livskvaliteten, at de kan komme til fysioterapeut. Vi vil gerne gøre det så let som muligt for alle vores patienter at finde en fysioterapeut med passende adgangsforhold, siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Derfor har Danske Fysioterapeuter indgået et samarbejde med foreningen God Adgang, der registrerer og mærker fysiske adgangsforhold i offentlige og private bygninger, så alle kan få information om tilgængeligheden.

13 fysioterapeutklinikker i Nordjylland har allerede fået deres adgangsforhold registeret og mærket af foreningen God Adgang, så ældre og mennesker med nedsatte funktioner kan se, hvilke klinikker de kan besøge uden at støde ind i problemer. Endnu flere er i gang med at blive registeret.

- For patienterne betyder det en sikkerhed for, at de kan komme til. For klinikkerne betyder det, at de får en sikkerhed for, at det, de gør, er godt nok Det er godt for alle, at vi får en fælles ordning, man kan regne med, siger Gitte Nørgaard, der er regionsformand i Danske Fysioterapeuter i Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.