Netsupermarkeder er fyldt med prisfælder

Pas på når du handler dagligvarer på nettet - du kan let blive snydt.

Dagligvarer kan let blive for dyre, når du handler på nettet. Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Dagligvarer kan let blive for dyre, når du handler på nettet. Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

DANMARK:Det kan hurtigt blive en dyr luksus at fylde den virtuelle indkøbskurv, skriver 24timer. Avisen har sammenlignet prisen på 10 velkendte dagligvarer i seks forskellige netsupermarkeder og to fysiske butikker. Pristjekket viser, at netsupermarkederne ofte skruer prisen markant op på helt almindelige varer som mælkeprodukter, grøntsager og kød. For eksempel skal man på Irmatorvet.dk betale 19 kroner for en pakke Kærgården, der til sammenligning koster 14,95 i Netto. Hos Nemlig.com skal man af med 15 kroner for et kilo økologiske gulerødder, der koster en 10’er i Superbrugsen. Og hos Sartorvet.com koster 500 gram hakket oksekød (8-12 procent fedt) 44,95 kroner - men i Netto er prisen 24,50.

Sats på discount

Annette Falberg, ekspert i e-handel, mener, at netsupermarkederne skal satse mere på discount-varer, hvis de vil nå ud til den brede befolkning.- Hvis danskerne skal overtales til at handle dagligvarer på nettet til daglig, så skal man selvfølgelig kunne få discount-varer og basisvarer til en lav pris, siger Annette Falberg, der er direktør for Foreningen for Distance- og Internethandel, FDIH, til 24timer. 24timers pristjek viser, at de billigste netsupermarkeder - Nemlig.com og Jyskvareudbringning.dk - godt kan konkurrere med SuperBrugsen på prisen. Men ikke med et fysisk discountsupermarked.

Stigende nethandel

Generelt vil vi se en tendens til, at nethandlen med dagligvarer vil brede sig ”eksplosivt” i de kommende år, forklarer Annette Falberg.- Vi forventer, at de nationale store supermarkedskæder som Coop og Dansk Supermarked for alvor går i gang inden for de næste par år. Det vil skabe en stor vækst, og så vil e-handel med dagligvarer komme ud til den brede befolkning, siger Annette Falberg til 24timer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.