Ni nyfødte er smittet med MRSA

- Meget trist og alvorligt, siger næstformand for sundhedsudvalget i Danske Regioner

Arkivfoto

Arkivfoto

HVIDOVRE:En farlig multiresistent bakterie har ramt mindst ni spædbørn på Hvidovre Hospital neonatalafdeling. 300 familier har fået brev om, at de skal undersøges.

Det skriver Politiken juleaftensdag.

De smittede børn og dem i farezonen har alle været indlagt på afdelingen for syge og for tidligt fødte børn på Hvidovre Hospital, også kaldet neonatal afdeling 427.

MRSA er en stafylokokbakterie, der kan medføre betændelser som for eksempel bylder og børnesår. Bakterien er resistent over for penicillin og andre antibiotika, der normalt er standardbehandlingen for dens slags infektioner. I yderste konsekvens kan den være livsfarlig.

- Problemet er særligt stort for nyfødte børn, fordi MRSA-bakterien her har større chance for at blive en del af deres naturlige bakterieflora, da de ikke har dannet en flora endnu. Derfor er MRSA længere tid om at forsvinde igen hos nyfødte, hvorimod kroppens andre bakterier hos voksne vil have lettere ved at overvinde MRSA, siger Gorm Greisen, professor i pædiatri og overlæge ved neonatalafdelingen på Rigshospitalet, til Politiken.

Bakterien forsvinder dog for det meste i løbet af et års tid hos nyfødte børn. Antallet af danskere smittet med MRSA er steget stødt de sidste fire år, og i dag er cirka 1 af 300 danskere smittet.

Næstformand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Anne Ehrenreich (V), kalder det ”meget trist og alvorligt, når det er på en afdeling med for tidligt fødte børn. Det er klart, at det giver os anledning til refleksion, og vi vil tage det her konkrete tilfælde op og overveje behovet for at have et beredskab”, siger hun til Politiken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden