Ni og 13 års fængsel for drab på mor

16-årig pige skal ni år i fængsel for drab på sin mor - 29-årig mand skal 13 år i fængsel

Arkivfoto Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli Lars Pauli

KVISSEL:Den 16-årige pige er blevet idømt ni års fængsel for drabet på sin mor i Kvissel i oktober sidste år. Den 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdullah er blevet idømt 13 års fængsel for drabet.

Samtidig er den 29-årige idømt udvisning af landet med indrejseforbud for bestandigt.

Sådan lød nævningetingets dom ved Retten i Hjørring. Det var et flertal, der nåede frem til strafudmålingen.

En stemte for otte års fængsel til den 16-årige, en stemte for 10 års fængsel og 10 stemte for ni års fængsel. Dermed imødekom retten anklagerens påstand om 9-10 års fængsel til pigen, der samtidig er langt fra forsvarerens påstand om fem års fængsel.

Retten lagde sig også på linje med anklageren i henhold til straffen for den 29-årige. Her stemte 11 for 13 års fængsel til den 29-årige, mens en stemte for 14 år.

Begge de dømte ankede dommen til landsretten.

Uklart motiv

Dermed er der sat et foreløbigt punktum i den usædvanlige drabssag, hvor de to dømte har nægtet sig skyldige hele vejen.

Drabet skete 8. oktober sidste år omkring klokken 23.30, hvor den 16-årige piges mor blev dræbt med adskillige knivstik, mens hun lå og sov i sin seng.

Motivet for drabet blev aldrig helt klart under retssagen, da de to dømte havde hver deres forklaringer på, hvad der skete. Flere vidner har dog forklaret om et dybt problematisk forhold mellem mor og datter.

Den 16-årig hævdede, at den 29-årig slog moren ihjel, fordi han så hende som en hindring for, at han kunne være sammen med hende, mens han har forklaret, at den 16-årige dræbte moren, fordi pigen hadede hende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.