Nøgne træer på torvet

Ahornstræer blev klædt af til veddet af en flok unge vandalister

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KAAS:På byens torv er to træer tirsdag aften blevet skrællet fuldstændigt for bark fra rod til krone.

Formanden for Kaas borgerforening er rasende:

- Vi er trætte af helvede til over det her, siger formand for Kaas Borgerforening, Tom Grarup, der glædede sig over de flotte træer, som ikke længere er en pryd for øjet.

Tilsyneladende er det en flok unge knægte, som har gjort det. De blev opdaget nær gerningsstedet i færd med at flytte rundt på nogle blomsterkrukker.

- Det er simpelthen så forbistret, Træerne overlever ikke den behandling. Det er ren og skær hærværk, mener Jens Ørtoft, vej- og parkchef i Jammerbugt Kommune.

Episoden er anmeldt til politiet, som har optaget rapport om gadeuro, tirsdag kl. 21.15, oplyser Peter Skovbak, Nordjyllands Politi.

Unge erkender ikke

- Vores patrulje var på stedet, hvor de traf seks unge mennesker i alderen 11-14 år. Vi konstaterede, at der var skader på et par træer i området. Vi har ikke kunnet slå fast, hvem der gjorde hvad, så der er ikke nogen sag på det, siger Peter Skovbak.

Han fortæller, at nogle af de unge erkender, at de har været omkring træerne, men at de blot har slået lidt på dem.

- Så indtil videre gør vi ikke mere ved sagen, med mindre vi får en anmeldelse om hærværk. Men så tager vi naturligvis fat i dem igen, siger Peter Skovbak.

Han oplyser, at hvis det kan konstateres, at drengene har lavet hærværket, så vil de kunne gøres erstatningsansvarlige. De vil ikke kunne straffes, da de alle er under 15 år.

Dyrt at erstatte

I følge Jens Ørtoft er det ikke nogen billig fornøjelse at erstatte de to træer, som er ødelagte.

Han anslår, at det vil koste 10.000 kroner pr. træ.

- Træerne er etableret i 2000, så vi skal have nogle af nogenlunde samme størrelse. Der bliver også en del arbejde ved at få dem gravet op. De står i en pikstensbelægning, siger Jens Ørtoft.

Jens Ørtoft lover, at han nu vil anmelde de unge mennesker til politiet for hærværk, så de kan blive gjort erstatningsansvarlige.

Hvis politiet skal afhøre drengene skal de sociale myndigheder og skole også inddrages via det såkaldte SSP-samarbejde.

- Jeg håber, det kan tjene som eksempel til skræk og advarsel for andre, hvis de kommer til at betale for det her, siger Jens Ørtoft.

De nye træer vil først kunne plantes til efteråret, oplyser Jens Ørtoft. Det skyldes, at de ellers ikke får optimale vækstbetingelser. Der er for lidt regn om sommeren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.