Nørlev inviteres ind i varmen

Kystdirektoratet åbner nu også for en løsning med kystsikring ved Nørlev

Nørlev kan nu måske også se frem til en åbning i forhold til kystsikring

Arkivfoto:Bente Poder

Nørlev kan nu måske også se frem til en åbning i forhold til kystsikring Arkivfoto:Bente Poder

HJØRRING:Nu er grundejerforeninger i Nørlev også inviteret til møde med Kystdirektoratet og Hjørring Kommune om tekniske løsninger, der kan bremse den kraftige kystnedbrydning. Mødet er fastsat til fredag 13. november klokken 13.

For en uge siden resulterede et tilsvarende møde med grundejere i Løkken i, at de fik lov til kystsikre ud for deres truede huse på Kongestien med både sten og sand.

Klar forventning

Den ene grundejerforening i Nørlev - Nørlev Strand af 1986 - har da også en klar forventning om, at de får en lignende tilladelse.

- Sådan må det være. Forholdene er de samme, og vi er klar med et projekt og tilsagn fra medlemmerne om i alt tre millioner kroner til at sikre en 300 meter lang strækning med sten langs klitfoden, samt løbende sandfodring, fortæller talsmand, Christian Hartmann.

Høfder er det største problem

I den anden og meget større grundejerforening, der bare hedder Nørlev Strand, er man mere splittet i spørgsmålet om at betale for kystsikringen. Foreningen, der tæller cirka 180 grundejere har en 600 meter lang kyststrækning, der er nabo til feriecentret Skallerup Seaside Resort. De mener høfderne ud for feriecentret har skabt en voldsom læsideerosion, og derfor er deres primære mål, at få høfderne fjernet.

- Vi vil også have kystsikring, men det er uoverskueligt så længe de høfder får lov til at blive liggende, siger bestyrelsesmedlem, Ole Hessellund.

Grundejerforeningen har heller ikke indsendt en ansøgning om et konkret projekt.

- Men det må ikke hindre, at vi får lov til vores projekt, siger Christian Hartmann fra Nørlev Strand af 1986.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.