Nomvethe årets spiller i Sydafrika

Den tidligere AaB-spiller Siyabonga Nomvethe kåret til årets spiller i Sydafrika

Siyabonga Nomvethe - her i AaB-trøjen - er trods sine 34 år still-going-strong, og mandag aften blev han kåret til årets spiller i Sydafrika.
Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Siyabonga Nomvethe - her i AaB-trøjen - er trods sine 34 år still-going-strong, og mandag aften blev han kåret til årets spiller i Sydafrika. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

CAPE TOWN: Han lystrer kaldenavnet ”Bhele”, som på zulu betyder bjørn. Og bjørnen er stadig farlig, selvom han efterhånden er blevet 34 år. I AaB-tiden tryllebandt sydafrikanske Siyabonga Nomvethe den danske liga med sin kreativitet, og den mørke elegantier havde en gedigen aktie i AaB’s seneste mesterskab i 2008.Året efter vendte han hjem til sit fødeland, og her viser Nomvethe, at han fortsat magter at terrorisere enhver forsvarsspiller. Mandagens sydafrikanske prisuddeling for de bedste spillere i den nationale liga, Premier League, var et stort Siyabonga Nomvethe-show. Den lynhurtige offensivspiller nøjedes nemlig ikke med bare at hive topscorertrofæet for sine 20 sæsontræffere. Han blev også hædret som årets spiller, journalisternes årets spiller samt spillernes årets spiller. - Jeg er meget overrasket over at modtage hele fire priser. Men det beviser bare, at selvom man er fyldt 34, er man ikke færdig. Jeg håber, at jeg kan opmuntre en masse unge til at arbejde endnu hårdere, for intet er umuligt for den som arbejder hårdt, siger Siyabonga Nomvethe til avisen The Star. Nomvethes 20 mål blev smidt i nettet for Moroka Swallows, og det var den højeste scoringstotal i syv sæsoner i Premier League. Det var anden gang, at Nomvethe blev hædret som den bedste spiller i den sydafrikanske Premier League. Inden han drog til AaB i 2006, vandt han prisen i sæsonen 1999/2000 hos Kaizer Chiefs. Men han er slet ikke færdig med at jagte de store titler endnu, for Nomvethe har endnu ikke vundet det nationale mesterskab, og det vil eks-AaB’eren gå betingelsesløst efter i næste sæson. - Så længe min krop kan bære mig, vil jeg spille. Jeg arbejder hårdt og slapper aldrig af, for jeg vil altid forbedre mig. Det er det bedste råd jeg kan give de unge spillere. Både på og uden for banen skal de arbejde hårdt, fortæller Nomvethe. Storformen i denne sæson har bragt Siyabonga Nomvethe tilbage i landsholdsregi hos ”Bafana Bafana”, og her er målet en kvalifikation til VM i Brasilien i 2014.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.