Fodbold

Nordiske stjerneskud

Aalborg Håndbold besejrede fredag aften SønderjyskE med 37-33 i Gigantium i en kamp, hvor de norske og svenske profiler slog til for hjemmeholdet.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Svenske Johan Jakobsson forsøger at stække en spiller fra SønderjyskE. Foto: Claus Søndberg

Aalborg Håndbold havde tilbage i oktober tabt 27-26 til bundholdet SønderjyskE, og der var derfor lagt op til revanche i Gigantium fredag aften. Ole Erevik var tilbage i målet for Aalborg Håndbold, hvor han lagde fra land med flere fine redninger, og i den anden ende havde hjemmeholdet ingen problemer med at spille sig frem til chancer, så da der var spillet lidt over fem minutter var Aalborg Håndbold foran 5-1. På trods af en række udvisninger, så bevarede hjemmeholdet føringen, som også flere gange blev udbygget i løbet af første halvleg. Det var derfor ganske fortjent, at Aalborg Håndbold kunne gå til pausen med en føring på 20-15, som især kunne tilskrives den norske duo Håvard Tvedten og Kristian Kjelling samt svenske Jonas Larholm, som tilsammen scorede 12 gange i de første 30 minutter. Den nordiske alliance Kristian Kjelling, som for alvor er ved at melde sig ind i kampen om topscorerværdigheden i ligaen, indledte anden halvleg med et fortjent hvil, mens Håvard Tvedten og Jonas Larholm blev ved med at dominere. Da der var spillet lidt over 10 minutter af anden halvleg var nordjyderne således i front med 29-21. Den svenske bagspiller Johan Jakobsson ville også blande sig med de øvrige svensk-norske profiler, og han hamrede ligeledes bolden ind gentagende gange. I slutningen af kampen skruede Aalborg Håndbold lidt ned for dominansen, men sejren på 37-33 kom alligevel aldrig i fare.