Nordjyder i Thailand: Man forventer flere bomber

Ifølge lokale medier forventes Thailand at blive ramt af flere bombeangreb, fortæller nordjysk par, som p.t. er på ferie i landet

Otte eksplosioner på 24 timer i Thailand. Her er det fra et marked i Phang-nga-provinsen, hvor to bomber gik af fredag morgen. Foto: AFP <i>Scanpix Denmark</i>

Otte eksplosioner på 24 timer i Thailand. Her er det fra et marked i Phang-nga-provinsen, hvor to bomber gik af fredag morgen. Foto: AFP Scanpix Denmark

THAILAND:Turistmålet Thailand er i disse dage ramt af en række bombeeksplosioner. Samlet har der fundet otte eksplosioner sted i de seneste 24 timer, hvilket har betydet fire dødsfald og mange sårede. På øen Ko Samui på den østlige side af Thailand, omtrent 700 km syd for Bangkok, er Gert Lauritzen og Heidi Svendsen fra Hasseris lige nu på ferie.

Øen ligger bare 100 km øst for Surat Thani-provinsen, hvor der fredag sprang to bomber, der dræbte én person og sårede flere. De to nordjyder befinder sig i god behold på Ko Samui.

Ro på ferieøen

- Her, hvor vi er, mærker vi ikke noget. Øen ligger rimeligt afsides, og det er de store turistmål som Hua Hin og Phuket, man er gået efter, siger Gert Lauritzen på telefon fra Thailand.

Han holder sig orienteret via de lokale folk i området og netmedier.

- Vi får at vide, at man forventer flere angreb, og instanser som politi og militær er ved at gøre sig klar, men det er primært inde på fastlandet, siger han.

Klokken 21 kunne Gert Lauritzen alligevel berette om, at politiet nu var synligt til stede i gadebilledet på den lille ø.

- Der er biler med blå blink, men vi sidder fredeligt i hovedgaden med de fleste andre turister.

Talsmand for politiet i Thailand Piyaphan Phingmuang udtalte fredag morgen til flere medier, at eksplosionerne ikke er terror, men et forsøg på skabe uro og destabilisere landet, der er afhængig af turisme. Uroen har ikke nået Ko Samui og det nordjyske par.

Igennem to lufthavne

- Jeg vil ikke sige, at vi har begrænset os selv siden eksplosionerne, men vi har taget en stille og rolig dag i dag. Vi er heller ikke urolige, men vi skal hjem i morgen og i gennem en lufthavn her på Ko Samui og videre til lufthavnen i Bangkok. Omvendt er det jo der, der er mest bevogtning, så det skal nok gå, siger Gert Lauritzen.

Ko Samui blev i april sidste år ramt af en bilbombe, og generelt har Thailand været præget af uro de senere år. Det danske udenrigsministerium skriver på sin hjemmeside, at der er generel terrorrisiko i landet, og man skal udvise forsigtighed på steder, hvor der færdes mange mennesker.

Rejser man i landet opfordres man til at registrere sig ved ministeriet på den såkaldte Danskerliste.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.