Nordjyder klar til at investere millioner i Brøndby IF

To nordjyske investeringsfirmaer spiller central rolle ved aktieemissionen i klubben på Københavns vestegn

Du gulblusede fodboldspillere fra den københavnske vestegn kan regne med nordjysk opbakning, hvis alt andet svigter. Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Du gulblusede fodboldspillere fra den københavnske vestegn kan regne med nordjysk opbakning, hvis alt andet svigter. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

HJALLERUP/AALBORG:Hvis andre forretningsfolk eller Brøndbys egne fans ikke vil, så er to nordjyske selskaber klar til at skyde millioner i Brøndby IF ved den københavnske storklubs forestående aktieemission.

De to selskaber er Symmetry Holding i Hjallerup og Formue Nord Markedsneutral i Aalborg. De er blandt de seks parter, der har stillet forhåndsgarantier i forbindelse med emissionen. De fire andre er klubbens ledelse, Jan Bech Andersen, der i forvejen er storaktionær, selskabet JM Invest 2016 og en privatperson.

Aktieemissionen skal skaffe 140 millioner kroner i Brøndby IF’s kasse. Minimumsprovenuet er dog kun 100 millioner kroner, og det er dette beløb, der er stillet garantier for. Heraf tegner de to nordjyske selskaber sig sammen med JM Invest og privatpersonen for i alt 33 millioner kroner.

Ren forretning

De to nordjyske virksomheder er begge investeringsselskaber, der lever af at forvalte velhavende familiers formuer. Når de optræder som mulige investorer i Brøndby IF, har det intet med sportsligt tilhørsforhold at gøre. Det er ren forretning.

- At stille garantier i forbindelse med aktieemissioner er en del af vores forretningskoncept. Det gør vi ikke kun i Danmark, men også i de andre nordiske lande, siger Rasmus Viggers, investeringsdirektør og partner i Formue Nord.

Han står sammen med partneren Thøger Dam Johansen står bag Formue Nord

Bag Symmetry Invest står blandt andet forretningsmanden Andreas Aaen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden