Nordjyder til rally-DM

To kammerater fra Bjergby kører i weekenden Teegee-Dan Rally ved Roskilde

Peter Krag (tv) og Claus Christensen sammen med den hvide Opel Kadett GSi 16v fra 1984. Bilen har 255 hestekræfter og kører 190 km/t.Foto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Peter Krag (tv) og Claus Christensen sammen med den hvide Opel Kadett GSi 16v fra 1984. Bilen har 255 hestekræfter og kører 190 km/t.Foto: Hans Ravn Hans Ravn

ROSKILDE:To nordjyder er med lørdag, når sæsonens femte og næstsidste afdeling af Mekonomen Rally Championship - det danske rallymesterskab - køres ved Roskilde.

Claus Christensen og Peter Krag, der begge er fra Bjergby, kører for første gang i år en afdeling af DM. De har derfor ikke muligheden for den samlede sejr, men kan køre med om sejren i lørdagens afdeling.
Det koster Claus Christensen og Peter Krag 100-125.000 kroner at køre en hel DM-sæson, og de penge kunne de ikke skaffe i år.

Nerver på

De to kammerater har kørt som faste makkere, siden de startede med at køre rally i 1997, kun med undtagelse af et enkelt år, hvor Peter Krag holdt pause.

- Man kan ikke få nok af rally, og vinder man først nogle løb, så vil man vinde mere, siger Claus Christensen.
Tidlig fredag morgen tog de af sted fra Bjergby for at prøvekøre ruten i løbet af fredagen. For Claus Christensens vedkommende er der nerver på, som der plejer.
- En uge før et løb er jeg et nervevrag. Og lige inden vi skal i gang, ryster jeg og kan ikke spise. For man skal ud og præstere og man ved, at der måske er nogle passager, der ikke er så sjove, som kan være farlige, siger Claus Christensen.
Peter Krag kan også blive nervøs, men først lige inden, de skal køre.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.