Nordjyderne er mere lovlydige - på nogle områder

Nej til pjæk og forsikringssvindel men sort arbejde er ok

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Vil du købe billige varer, som kan være stjålet? Vil du snyde i skat, og er det i orden at melde sig syg uden at være det?

Med spørgsmål som disse Alm. Brand har fået analysevirksomheden Voxmeter til at tage temperaturen på danskernes moral i forskellige situationer.

Resultatet er en undersøgelse, der ifølge lektor på Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet Johannes Andersen bekræfter, at danskernes moral er høj, men spørgsmål om skattesnyd og sort arbejde deler stadigvæk befolkningen.

Lyver ikke for forsikringsselskabet

- Danskerne har generelt en høj moral, og på flere områder er nordjyderne mere lovlydige end resten af landet. De vil ikke sygemelde sig uden at være syge, og de mener i højere grad, at det er forkert at sige til forsikringsselskabet at den stjålne cykle var låst, selvom den ikke var, siger Johannes Andersen, der har gennemgået undersøgelsen.

Han fremhæver også spørgsmålet fra undersøgelsen om, hvorvidt man vil beholde pengene fra en pung, som man finder på gaden.

Her svarer hele 51,3 procent af nordjyderne, at det er meget usandsynligt, at de vil beholde pengene. Af de adspurgte fra Storkøbenhavn er det tal kun 31,7 procent.

Sort arbejde er ok

Modsat er nordjyder tilsyneladende mere tolerante over for sort arbejde.

Kun 32,9 procent af de adspurgte nordjyder mener, at det er forkert at få lavet køkken og bad uden regning.

Det tal er 45,4 procent for de adspurgte i Storkøbenhavn.

- Svarene bekræfter det klassiske sindbillede af Nordjylland, som et sted hvor ”momsen ikke rigtig er slået igennem endnu”, siger Johannes Andersen, der finder de spørgsmål, der deler danskerne mest interessant.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.