Nordjylland bliver begravet i sne søndag

De værste prognoser lyder på 24 cm. sne i Frederikshavn

Søndag kan Frederikshavn blive ramt af 24 centimeter sne og en strid blæst på 15 m/s - så der er i høj grad risiko for snefygning. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Søndag kan Frederikshavn blive ramt af 24 centimeter sne og en strid blæst på 15 m/s - så der er i høj grad risiko for snefygning. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Der er ingen grund til at pakke sneskovl eller det varme tøj ned foreløbig - vejrudsigten peger på, at Nordjylland får en gevaldig dyne nedbør på søndag, der langt overvejende falder som sne. Og gør den det, så lander der et lag på over 20 cm. i løbet af dagen, der hvor der falder mest.

Som bliver fulgt til dørs af en blæst, der kan komme over 10 m/s.

Efter den seneste tids kulde slår vejret nemlig om for en kort bemærkning natten til søndag, hvor et lavtryk fra Nordsøen kommer ind over landet. Det kommer til at give temperaturer natten til søndag, der kan falde til 10 graders frost, samtidig med at det blæser op.

24 cm. i Frederikshavn

Men tidligt søndag begynder temperaturen at stige, og så begynder sneen at vælte ned.

DMIs prognoser lyder på 17 cm. sne for Nordjylland som helhed - mens TV2s vejrcenter varsler endnu mere sne, jo længere nordpå man kommer: Frederikshavn står til at få 24 cm. sne i løbet af søndagen ifølge deres prognoser, kombineret med en strid blæst på 15 m/s fra øst.

Det springende punkt i prognoserne er, hvor varmt det bliver i løbet af søndagen, og om noget af nedbøren kommer til at falde som slud eller regn. Længere nede i landet kan temperaturen stige helt op til fem graders varme, men Nordjylland får det koldere, og både DMI og TV2s Vejrcenter er enige om, at temperaturen kun lige sniger sig over frysepunktet. Og så falder al nedbøren som sne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.