Nordjylland godt med på innovation

Men omsætningen halter bagefter, især på eksportmarkederne

De nordjyske virksomheder er gode til at skabe nye produkter, men ikke så gode til at tjene penge på dem.Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

De nordjyske virksomheder er gode til at skabe nye produkter, men ikke så gode til at tjene penge på dem.Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Det går godt med innovationen i det nordjyske erhvervsliv.

Det viser en ny regional vækstredegørelse fra Vækstforum Nordjylland.

Faktisk går det så godt, at Nordjylland ifølge tal fra Danmarks Statistik for andet år i træk kan fremvise landets højeste andel af innovative virksomheder.

Det vil sige virksomheder som har introduceret nye eller væsentligt forbedrede produkter, services, produktionsprocesser eller større organisatoriske ændringer.

Ifølge Henning Christensen, der er chef for Vækstforum Nordjyllands sekretariat, ligger Nordjyllands andel af innovative virksomheder på 47 procent.

Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 44 procent, mens andelen i hver af landets øvrige regioner ligger på mellem 41 og 45 procent.

Nordjyllands førerposition skyldes især, at de nordjyske virksomheder er gode til at skabe innovative produkter og processer.

Men selvom Nordjylland klarer sig rigtig godt på innovation, er der også plads til forbedringer. Virksomhederne har blandt andet en udfordring i at få en bedre forretning ud af de nye produkter og services, som de sender på markedet. Det gælder særligt på det globale marked, hvor det store potentiale for fremtidig forretning og vækst ligger, lyder det fra Vækstforum.

Redegørelsen viser således, at de nordjyske virksomheder kun henter fire procent af deres omsætning fra produkter og services, som er nye på det globale marked og otte procent fra produkter og services, som er nye på virksomheden eget marked.

De tilsvarende tal for virksomheder på landsplan er henholdsvis fem procent og 13 procent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.