Nordjylland: Hvalpe måtte aflives efter misrøgt

12 gravhunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelse, hvoraf to hvalpe var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives

12 hunde overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Foto: Dyrenes Beskyttelse

12 hunde overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Foto: Dyrenes Beskyttelse

NORDJYLLAND:På baggrund af henvendelser fra flere bekymrede borgere til Dyrenes Vagtcentral 1812 rykkede Dyrenes Beskyttelse sidst i november ud til en ejendom i Nordjylland.

Her fandt man et større antal gravhunde, hvor der var både hvalpe og voksne hunde, som gik under forhold, der ikke var egnede til det store antal dyr, som var på stedet.

Sagen blev anmeldt til Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, som for tiden har fokus på hvalpefabrikker.

- Men det er ikke en hvalpefabrik, understreger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, til NORDJYSKE.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor i Nordjylland hundene er fundet.

Udvalgte selv 12 hunde

Henrik Bucholdtz fortæller, at Dyrenes Beskyttelse efter anmeldelsen tog på besøg på adressen i Nordjylland.

- Personen på stedet ønskede ikke her at udlevere nogle af hundene, men da Fødevarestyrelsen efterfølgende kom på besøg, kom der også her en god dialog ud af det. Ejeren af hundene kunne godt se udfordringen i at have så mange dyr, så han gik med til at overdrage de 12 hunde, som han selv udvalgte, fortæller dyreværnschefen.

To hvalpes tilstand var så dårlig og stod ikke til at kunne bedres, at de derfor er blevet aflivet.

- Vi har at gøre med en sag, hvor antallet af hunde er vokset ejeren over hovedet. Hundene har ikke været der med profit for øje.

Det var dyrlægen, som vurderede, at de to hvalpe var i så dårlig forfatning, at det var bedst at give dem fred. De var begge afmagrede og med udtalt svind af muskulatur. Den ene med store problemer med deforme knogler, som både gav gang- og vejrtrækningsbesvær.

Sagen anmeldt til politiet

Dyrenes Beskyttelse har anmeldt sagen om de to aflivede hvalpe til politiet.

- Fødevarestyrelsen vil lave en opfølgning, og vi skal også ud og se på sagerne igen, oplyser Henrik Bucholdtz.

Han kan ikke oplyse, hvor mange hunde der er tilbage på adressen.

- Jeg ved det ikke, men jeg formoder, at der kan være det samme antal tilbage, siger han til NORDJYSKE og understreger, at det er en formodning.

Nye hjem venter forude

De 10 hunde er i dag på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Nogle af gravhundene er klar til at blive formidlede til nye hjem, mens andre kræver en del mere tilvænning til mennesker, trafik og det at gå med halsbånd og i sele. De vil blive formidlet efterhånden, som de er klar.

- Man kan ikke reservere en hund, men man kan holde øje med internatets hjemmeside. Dem, der er interesseret i en af gravhundene på hjemmesiden, kan ringe til internatet og blive interviewet. Det er meget vigtigt for os, at vi skaber et godt match mellem den nye familie og hundene, fortæller Henrik Bucholdtz.

- Hunde fra en sag som denne har nogle bestemte behov. De er for eksempel ikke umiddelbart egnede til børnefamilier, da de ikke er vant til børn. Det er desuden vigtigt, at de kommer ud i hjem, der har forståelse for gravhunde som race samt de specielle vilkår, som hundene kommer fra, siger Henrik Bucholdtz.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden