21-årig nordjyde klemt ihjel - nu reagerer Arbejdstilsynet

Arbejdsulykke får konsekvenser for virksomhed

 <i>Arkivfoto: Nicolas Cho Meier</i>

Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

NORDJYLLAND:Det får nu konsekvenser for Kjellerup-firmaet KVM A/S, at en 21-årig nordjyde i søndags omkom efter en arbejdsulykke, hvor han blev klemt ihjel, mens han var ved at udskifte hydraulik-cylindre på en lift, som i den forbindelse styrtede sammen.

Ulykken skete under arbejde på en betonfabrik i Horsens, og ifølge Fagbladet 3F har Arbejdstilsynet nu givet KVM A/S et strakspåbud.

Ifølge fagbladet ønsker Arbejdstilsynet, at Kjellerup-firmaet nu retter op på forhold, der strider mod arbejdsmiljølovgivningen.

“I har fået strakspåbud om at sikre arbejdet med udskiftning af hydraulik-cylindre på bræddestakker, i alle led planlægges, tilrettelægges og udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Samt at sikre der træffes effektive foranstaltninger mod sammenstyrtning af maskinen under service”, står der i strakspåbuddet, som 3F har fået aktindsigt i.

Ifølge den overvejer Arbejdstilsynet nu, om KVM A/S skal have en bøde, eller om omstændighederne ved ulykken giver basis for at melde firmaet til politiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.