41 millioner kroner på vej til nordjyske sundhedshuse

Sundhedshuse i Hanstholm, Støvring, Hirtshals og Nørresundby er blandt modtagerne

Sundhedshuset i Nykøbing Mors, indrettet i byens tidligere sygehus, skal renoveres, og også det er der bevilget tilskud til. Arkivfoto: Bo Lehm

Sundhedshuset i Nykøbing Mors, indrettet i byens tidligere sygehus, skal renoveres, og også det er der bevilget tilskud til. Arkivfoto: Bo Lehm

NORDJYLLAND:Der er godt 41 mio. kr. på vej fra staten til at etablere eller renovere sundheds- og lægehuse i Nordjylland.

Pengene stammer fra en pulje, der sidste år blev afsat i regeringens finanslovsaftale for 2019 med Dansk Folkeparti.

Flest penge går til Thisted Kommune, som får 11,7 mio. kr. til et sundhedshus i Hanstholm. Rebild Kommune får 9,7 mio. kr. til et sundhedshus i Støvring, og Hjørring Kommune får 9,5 mio. kr. til et lægehus i Hirtshals, ligesom Aalborg Kommune får 8,2 mio. kr. til et nyt læge-, sundheds- og kvarterhus i Løvvangen i Nørresundby.

Endelig får Region Nordjylland i samspil med Læsø Kommune 1,6 mio. kr. til at udbygge lægehuset på Læsø. På en anden ø, Mors, får regionen en halv mio. kr. til at renovere Morsø Sundhedshus.

Lokale sundhedshuse er en central del i den aftale om en sundhedsreform, som regeringen og Dansk Folkeparti senere har indgået - en aftale, som kun bliver til virkelighed, hvis partierne får flertal efter valget. Pengene, der nu er fordelt, er ikke knyttet op på dette, og bevillingen af dem står ved magt uanset udfaldet af det kommende folketingsvalg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.