4 ud af 5 bryder reglerne: Så meget må du tage med hjem fra rejsen

En undersøgelse viser, at det er de færreste, der følger toldreglerne, når de har varer med hjem fra lande uden for EU

Mange kender tilsyneladende ikke toldreglerne, når de lander efter rejser ud af EU. <i>Arkivfoto: Aalborg Lufthavn</i>

Mange kender tilsyneladende ikke toldreglerne, når de lander efter rejser ud af EU. Arkivfoto: Aalborg Lufthavn

NORDJYLLAND:Det kniber gevaldigt for danskerne med at følge toldreglerne, når de rejser hjem efter at have været i lande uden for EU, skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Grænsen for, hvor meget man må købe med hjem fra ferien uden for EU uden at betale told, er 3.250 kroner. Men 8 ud af 10 af danskere, der de seneste fem år har været uden for EU, og købt mere end beløbsgrænsen tillader, betalte ikke told af deres varer. Det fremgår af en ny undersøgelse, som Toldstyrelsen har fået lavet hos analysebureauet YouGov.

Derfor vil der de kommende uger blive sat ekstra kræfter ind for at gøre opmærksom på reglerne og gøre det lettere at finde ud af, om man skal betale told af sine rejseindkøb. Det skal ny kampagne og hjemmesiden rejseregler.dk med til.

- Desværre møder vi rejsende, der ikke er bevidste om reglerne, og de bliver forståeligt nok frustrerede og står i en ærgerlig situation, når vi giver dem en bøde. Derfor gør vi igen opmærksom på reglerne og opfordrer rejsende til at tjekke rejseregler.dk, før de tager afsted, fortæller Mette Helmundt fra Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.

Udover beløbsgrænsen er der også regler for bl.a. fødevarer og kultur- og naturgenstande. Eksempelvis må man ikke tage koraller og truede dyrearter med sig hjem uden særlige tilladelser.

- Det er fristende at tage en souvenir med hjem fra stranden eller dykkerturen, men lad tingene blive, hvor de hører til. Der er forholdsvis stramme regler for, hvad man må tage med sig hjem for at passe på både den danske natur og strandene ude i verden, siger Mette Helmundt.

Informationsindsatsen starter i uge 26 og kører på diverse digitale platforme og i lufthavne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.