AI vil redde verden

 <i>privatfoto</i>

privatfoto

FREMTID:Kunstig intelligens (AI) til og i debat.

Computerne er ved at tage kontrollen. Ja, det er rigtigt. Der er blevet udviklet et AI-system, der kan skrive blogindlæg og nyhedshistorier, som ikke kan skelnes fra dem, der er skrevet af mennesker ... AI kan bruges til at overtage en hel industri eller et helt land, så regeringer vil sigte mod at konstruere fejl i deres algoritmer, som kun de kender til.

HVOR REEL er truslen fra kunstig intelligens? Der er forskellige holdninger i det videnskabelige samfund, men jeg føler mig tvunget til at dele mine tanker om dette med dig.

KUNSTIG intelligens. Det er ikke kun et modeord eller et emne i sci-fi-film... AI kommer til at ændre den verden, som vi kender den. Den gode nyhed er, at der er folk, der allerede arbejder på løsninger til at mindske de farer, som AI udgør på lang sigt. Og det bedste er? Du kan slutte dig til dem!

KUNSTIG intelligens er med til at gøre vores liv lettere. Lige fra den bekvemmelighed, det er at tænde lyset derhjemme, til den intelligente svindelafdækning, der er indbygget i dit kreditkort. Dette er blot begyndelsen på, hvordan kunstig intelligens kan bruges til at forbedre vores liv. Men efterhånden som AI bliver mere udbredt, skal vi sikre, at den udvikles med et menneskecentreret design i tankerne. Vi befinder os på et hidtil uset tidspunkt i historien, hvor menneskeheden er nødt til at tage et skridt tilbage og tænke over, hvilken slags teknologi vi ønsker at bygge.

JEG ER her for at fortælle dig, at AI-genererede indlæg vil redde verden. Alle ønsker at få deres stemme hørt. Alle ønsker at blive informeret og opdateret. Nu kan du selv bestemme, hvad der er vigtigt for dig, og med forskning kan du tale mindre og lade computere skabe skriftlige meddelelser uden antydning af fordomme.

TROR DU, at kunstig intelligens vil ændre verden? Du ved, at det indtil nu har været forbeholdt store teknologivirksomheder eller eksperter. Nu er der en måde at bruge AI på i hverdagen.

Er du klar til at være med i fremtidens software?

OG HER kommer så oplægget til den reelle debat:

Alt ovenstående er skrevet af et AI software-program. Jeg har givet det titlen (AI til og i debat) og beskrevet emnet (Lad AI styre debatten fra start til slut om sig selv). Så har programmet via få klik generet al den tekst, du læser ovenover, om ”sig selv”. 

SOFTWAREN er et machinelearning og AI baseret tool, der hedder copy.ai. Jeg fik det forevist på mit arbejde af en kollega, og da jeg senere ud i rummet fortalte, at jeg skulle lave et debatindlæg til Nordjyske, sagde en anden kollega ”Du kan da bare bruge det AI-tool!”. Og der var ikke langt til at emnet naturligvis så også skulle være netop om det.

SÅ KAN vi stole på, at alt, vi læser i dag reel,  er skrevet af mennesker? 

Betyder det noget? Kører der hele blogs og debatter ”derude” reelt styret og besvaret af AI? Værktøjerne er der.

UDEN AT skulle lægge for meget i selve ordlyden ovenfor, der vist også enkelte steder ikke giver SÅ megen mening (irriterede det dig...?  :-)), så berører vi måske lidt om, hvad AI kommer frem til, om sig selv. Eller også er det blot autogenerede ord sat tilfældigt sammen.. eller er det?

/indsæt musikken fra "Rumrejsen 2001: A Space Odyssey", suppleret af: HAL ”This conversation can serve no purpose anymore. Goodbye.”

Michael Jul Jensen fra Aalborg er HR- & Relationschef hos Tiger Media A/S. E-mailadresse: mjj@tigermedia.dk

Næste mandag bliver Stafetten overtaget af Sarah Kruse fra firmaet Sarah Kruse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.