Aktion mod indbrudstyve: 10 adresser ransaget

En anholdt i aktion, hvor Nordjyllands Politi vil sætte indbrudsmiljøet under kraftigt tryk hele december måned ud

En person er blevet anholdt i forbindelse med aktionen, der blandt andet har afdækket en del tyvekoster samt et skunklaboratorium. Arkivfoto: Nicholas Cho Meier <i>Foto: Henrik Bo</i>

En person er blevet anholdt i forbindelse med aktionen, der blandt andet har afdækket en del tyvekoster samt et skunklaboratorium. Arkivfoto: Nicholas Cho Meier Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:- Vi har med dagens aktion rettet et hårdt slag mod indbrudsmiljøet i Nordjyllands Politikreds.

Sådan lyder konklusionen fra lederen af politiets efterforskning vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, efter at Nordjyllands Politi siden ved 9.30 tiden tirsdag formiddag har været i gang med en større koordineret aktion rettet mod indbrudsmiljøet i Nordjylland.

Flere grupper af politiets efterforskere har ransaget på mere end 10 adresser i Vendsyssel-området.

Det er et sket som et led i en større, målrettet indbruds-efterforskning, som Nordjyllands Politi har arbejdet med i længere tid. Og derfor har betjentene i løbet af tirsdagen været til stede på flere boliger for at ransage. Det har blandt andet været på adresser i Bindslev, Hjørring, Brønderslev, Pandrup, Løkken, Fjerritslev og Tårs.

Omkring klokken 15.00 havde politiets efterforskere fundet en række forskellige mulige tyvekoster samt et større kvantum hash.

PH-lamper og hampplanter

– I Hjallerup fandt man på en adresse omkring 25 gram amfetamin, mens det største fund blev gjort på en adresse i Bindslev, oplyser Anders Uhrskov. Her blev der hos en 46-årig mand fundet en større mængde hampplanter samt 200 gram hash.

– Den 46-årige har vi anholdt ude på adressen. Vi har sigtet ham for at overtræde loven om euforiserende stoffer - og på grund af mængden mistænker vi manden for at ville sælge det videre, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Den 46-årig mand bliver i morgen fremstillet i Retten i Hjørring i et grundlovsforhør. På en adresse i Fjerritslev fandt man for eksempel ph-lamper og en varmeblæser og andre effekter, som man mistænker for at stamme fra indbruds-kriminalitet. I Løkken fandt man blandt andet en generator, der også menes at stamme fra kriminalitet. En ransagning i Brønderslev førte til en sigtelse for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Pres på indbruds-miljøet

Baggrunden for dagens indsats er, at politikredsen særligt i november var hårdt plaget af mange indbrud, og samtidig står julen for døren - en tid, hvor der traditionelt opleves en stigning i antallet af indbrud.

Og efterforskningslederen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, er tilfreds med dagens indsats.

– Med ransagningerne i dag har vi sendt et signal ud i indbrudsmiljøet om, at vi efterforsker målrettet og rykker ud med store styrker. Vores mål er at dæmme op for indbrud - især her op til borgernes juleferie, lyder det fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i næste åndedrag understreger, at Nordjyllands Politi opretholder efterforsknings-trykket i hele december måned.

Og derfor udelukker vicepolitiinspektøren ikke, at der senere kommer yderligere anholdelser.

– Aktionen i dag har givet os en række nye, interessante oplysninger, som vi nu skal kigge nærmere på, siger Anders Uhrskov.

Vicepolitiinspektøren kan yderligere oplyse, at - mens dagens aktion foregik - så lykkedes det for en patrulje i Hjørring at anholde to mænd, der var i færd med at begå indbrud i Hjørring. Begge mænd bliver sigtet for indbrud.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov opfordrer fortsat borgerne til at rette henvendelse til politiet på 114, hvis de observerer noget mistænkeligt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.