Debat: Inger Støjberg er et demokratisk problem

Med Inger Støjberg har vi nået Trumpniveau, skriver Erik Pedersen. Foto: Bo Lehm
DEBAT:Et demokrati skal passes og plejes, for demokratiet er ikke en selvfølge.
Vi ser i dag lande, hvor demokratiet har dårlige vilkår, f.eks. Rusland, Polen, Ungarn, Tyrkiet og Slovenien, hvor nationalistiske ledere har magten og styrer retsvæsen og medier.
I et demokratisk samfund skal befolkningen have tiltro til retsvæsenets neutralitet. Uden den tillid kan et demokratisk samfund ikke fungere.
I Danmark har vi haft en rigsretssag mod Inger Støjberg, hvor hun blev kendt skyldig i forsætlig overtrædelse af ministeransvarlighedsloven. På trods af, at flere embedsmænd informerede og advarede Støjberg om, at det var ulovlig praksis, så fortsatte hun og blev ved med at lyve. Over for Folketinget og i de samråd, hun var indkaldt til.
Det er et stort demokratisk problem, at en minister bevidst lyver over for folketing og i samråd. Dygtigt spinarbejde fra Venstres side fik det til at handle om beskyttelse af unge piger, men det handlede rigsretten ikke om, men om at Inger Støjberg havde løjet over for folketing og i samråd, og det blev Inger Støjberg dømt for.
Dermed kommer vi til det store demokratiske problem, som jeg mener bør diskvalificere Inger Støjberg til at blive valgt til Folketinget.
Efter dommen, udtaler hun, "at hun ikke fortryder sine handlinger og vil gøre det samme igen”!
Så er vi på Trump-niveau. Det, Støjberg siger, er: Hvis jeg bliver valgt, vil jeg igen lyve over for Folketinget. Hvordan kan man respektere en politiker med en denne grundholdning, hvis man som vælger støtter/ stemmer på Inger Støjberg, er det ikke et demokratisk samfund, man har som mål.
Retsvæsenet har talt, og det må man som borgere rette sig efter, og det skal man også som politiker.
Støjberg virker sød og smilende og har ordet i sin magt, men en demokratisk analyse består hun ikke.
P.S.:Vi hører ikke meget til hvad Danmarksdemokraterne vil politisk. Der er kommet et par meldinger. Tidligere gik Støjberg ind for topskattelettelser, og nu er det bundskatten, der skal lettes. Bussen er fuld af gamle folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti. Da var de modstandere af EU. Nu er bussen vendt, og de går ind for EU.
Troværdigt?
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.