Debat: Jeg siger nej til Lars Løkkes planer - nedlæg ikke regionerne

- Beslutningerne om vores sundhedsvæsen skal træffes her. I Nordjylland. Af politikere, som nordjyderne har stemt på, skriver folketingskandidat Flemming Møller Mortensen (S) om Lars Løkke Rasmussens planer for regionerne. <i>Arkivfoto: Claus Søndberg</i>

- Beslutningerne om vores sundhedsvæsen skal træffes her. I Nordjylland. Af politikere, som nordjyderne har stemt på, skriver folketingskandidat Flemming Møller Mortensen (S) om Lars Løkke Rasmussens planer for regionerne. Arkivfoto: Claus Søndberg

DEBAT: I alle mine år som sundhedsordfører har jeg kæmpet mod Lars Løkke Rasmussens planer om at nedlægge regionerne. Fordi jeg helt ind i hjertet og knoglerne mener, at en nedlæggelse af vores region vil være en stor ulykke for Nordjylland og den helt forkerte medicin til vores nordjyske sundhedsvæsen.

For beslutningerne om vores sundhedsvæsen skal træffes her. I Nordjylland. Af politikere, som nordjyderne har stemt på.

Beslutninger om vores sygehuse skal ikke træffes i Aarhus af en betalt bestyrelse, der ikke kerer sig om Nordjylland, og som ingen nordjyder kender eller bakker op.

Hvis vores sundhedsvæsen centraliseres, frygter jeg simpelthen, at vi i Nordjylland taber kampen om ressourcer og opmærksomhed til Aarhus. Og jeg frygter, at vi mister noget af den identitet, som netop er en kæmpe styrke i vores landsdel.

Region Nordjylland er den mindste af dem fem regioner, der er i Danmark. Det er netop vores force.

Vi har en høj grad af sammenhængskraft, fordi vi ikke har nogen interne modpoler. Den sammenhængskraft skal vi bevare og udvikle. Og vi skal prøve nye ting af.

Det kan vi netop gøre, fordi vi er en lille, men vågen region, som både kan og tør gå foran.

Derfor siger jeg nej til Lars Løkke Rasmussen og Moderaternes forslag om at nedlægge Region Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.