Debat: Opfordring til sygeplejersker - I kan selv være en del af løsningen

Glostrup Hospital. Sygeplejerske på intensivafdelingen. <i>Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix</i>

Glostrup Hospital. Sygeplejerske på intensivafdelingen. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

DEBAT:Sygeplejerskerne kan selv være en del af løsningen, hvis de vil. Der er ikke ret mange, der efterhånden ikke har forstået, at der er store problemer med rekruttering og arbejdsmiljø på de danske sygehuse.

For øjeblikket er det sygeplejerskerne, der får al opmærksomheden. Men måske skulle sygeplejerskerne tørre deres øjne og selv være med til at forbedre deres eget arbejdsmiljø. Det kan de gøre ved at arbejde sammen solidarisk og ikke hoppe over på deltid, lige så snart det bliver lidt hårdt.

I 4. kvartal 2021 var der ansat 35.516 sygeplejersker i det offentlige sundhedsvæsen. Hvis vi nu formoder, at 15.000 af dem er på deltid. 10.000 af dem vil gerne være med til at forbedre arbejdsmiljøet på deres egen arbejdsplads og for deres kolleger og vælger derfor at gå fra 27 timer op til fuld tid på 37 timer.

Det vil frigøre 100.000 timer mere om ugen, hvilket svarer til 2702 fuldtidsstillinger. Det vil da kunne mærkes på de danske sygehuse, og i den grad forbedre arbejdsmiljøet på den enkelte afdeling.

Samtidig vil det også mindske forbruget af vikarer, hvilket igen vil betyde, at den tid, de afdelingsansatte sygeplejersker skal bruge på at sætte vikaren ind i opgaverne, vil blive frigjort, hvilket også vil være med til at lette presset på de fastansatte. Og de penge, man har brugt på vikartimer, kan jo så bruges til lønstigninger til de fuldtidsansatte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.