Debat: Socialdemokratiets milliarder til lønløft er valgflæsk af værste skuffe

- Det er da helt utroligt, at man endnu engang kan tage gas på vælgerne med et udspil seks dage før valget - et udspil, der ifølge statsministeren slet ikke har noget med valget at gøre, skriver folketingskandidat for Venstre Preben Bang Henriksen

- Hundrede tusinder af andre offentligt ansatte - fra skolelærere til politibetjente og militærfolk - vil stå foran Statsministeriet med deres berettigede ønsker. Men dem er der (heller) ingen penge til, skriver folketingskandidat Preben Bang Henriksen (V). <i>Arkivfoto: Claus Søndberg</i>

- Hundrede tusinder af andre offentligt ansatte - fra skolelærere til politibetjente og militærfolk - vil stå foran Statsministeriet med deres berettigede ønsker. Men dem er der (heller) ingen penge til, skriver folketingskandidat Preben Bang Henriksen (V). Arkivfoto: Claus Søndberg

DEBAT:Der er åbenbart nogle offentligt ansatte, som skal have mere i løn.

Vi ved ikke hvem, vi ved ikke hvornår, og vi ved ikke hvor meget.

Men de skal have en klækkelig lønforhøjelse. Det siger statsministeren. Det sagde statsministeren ikke, da sygeplejerskerne var i konflikt sidste år. Nej, dengang skulle de tale med deres arbejdsgivere, regionerne. Og så skulle i øvrigt holde mund og afvente den nedsatte lønstrukturkommission.

Men hvad er det så lige, der har ændret sig i mellemtiden? Det er lidt af en gåde. For tror man på statsministeren, så har de seneste dages (udefinerbare) løfter naturligvis intet med valgkamp at gøre.

Nej, det kunne vi da heller ikke drømme om.

Men nogle af os kan trods alt huske sidste valgkamps løfter om 1000 flere (ikke færre) sygeplejersker, og hvordan sundhedsvæsenet generelt skulle blive højnet og ventelisterne afviklet.

Hvordan ser det ud?

Vanvittige ventetider i psykiatrien (værst i Nordjylland!), indkaldelse til kæbekirurgisk operation i 2032, udredningsgarantier, der slet ikke overholdes, ventetider på skadestuen på 12-16 timer - ja flere bliver sendt hjem for at kunne sætte sig (bagerst) i køen næste dag, for nu blot at nævne et par eksempler.

Det er da helt utroligt, at man endnu engang kan tage gas på vælgerne med et udspil seks dage før valget - et udspil, der ifølge statsministeren slet ikke har noget med valget at gøre!

icon

Hvad er det så lige, der har ændret sig i mellemtiden? Det er lidt af en gåde. For tror man på statsministeren, så har de seneste dages (udefinerbare) løfter naturligvis intet med valgkamp at gøre

Skulle det i øvrigt lykkes at finde nogle milliarder til lønstigninger - hvilket ikke kan afvises, hvis de render fra de andre daglige milliardløfter - så bliver indgangen til Statsministeriet fysisk vanskelig at betræde for Mette Frederiksen.

For det er da klokkeklart, at hundrede tusinder af andre offentligt ansatte - fra skolelærere til politibetjente og militærfolk - vil stå foran Statsministeriet med deres berettigede ønsker.

Men dem er der (heller) ingen penge til.

Måske bliver det deres tur til et godt måltid valgflæsk - i næste valgkamp.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.