Det indeholder et coronapas - og sådan får du det

Coronapas skal vise, om du er færdigvaccineret, tidligere har været smittet eller har en negativ test

Trænger I til at mødes over en kold øl? Så glæd jer til 21.april, hvor det bliver muligt udendørs - hvis I altså har coronapas. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Trænger I til at mødes over en kold øl? Så glæd jer til 21.april, hvor det bliver muligt udendørs - hvis I altså har coronapas. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Den nye genåbningsaftale indeholder en aftale om, at eksempelvis kunder hos en frisør eller på en restaurant skal fremvise coronapas.

Men hvad er det lige for en størrelse, og hvordan får du det? Det kan du blive klogere på her:

Coronapasset viser, om du er færdigvaccineret, eller om du har fået taget en negativ coronatest inden for 72 timer. Det vil også fremgå, hvis du har overstået infektion - altså tidligere har været smittet.

I så fald kan du fremvise coronapasset og eksempelvis få serveret mad udendørs på caféer og restauranter fra 21. april eller indendørs fra 6. maj.

Det fremgår af aftaleteksten, som Statsministeriet har offentliggjort.

Børn under 15 år er frataget fra kravet om coronapas.

I første omgang vil appen MinSundhed fungere som et simpelt coronapas. Det er en app fra sundhedsvæsenet, som giver dig adgang til et udvalg af dine helbredsoplysninger, og som altså også vil indeholde oplysninger om vaccine, negativt testsvar eller overstået infektion.

MinSundhed vil fungere som coronapas fra sidst i marts og altså inden næste fase i genåbningsaftalen.

Også coronpas til borgere uden mobiltelefon

Aftalen om coronapas gælder ikke kun for borgere, der har mobiltelefon og dermed mulighed for at hente appen MinSundhed.

Aftalepartierne er nemlig blevet enige om, at borgere, der ikke anvender digitale løsninger, skal kunne få tilsendt et vaccinationspas, når de er færdigvaccineret. Altså et fysisk dokument, der kommer med posten.

I aftalen hedder det sig også, at samme borgere skal kunne anvende fysisk dokumentation for, at de har en negativ coronatest. Det er endnu ikke præciseret, hvordan det kommer til at foregå.

På et tidspunkt i maj ventes det, at en mere avanceret - og ifølge aftaleteksten "mere brugervenlig" - app bliver lanceret, og at denne fremover kommer til at fungere som coronapas.

"I august 2021 aftaler aftalepartierne, hvilke konsekvenser det skal have for coronapasset, at alle borgere, der ønsker det, er færdigvaccinerede. Aftalepartierne er således enige om en ”solnedgangsklausul” på anvendelsen af coronapasset til andre aktiviteter end turisme og rejser", hedder det videre i aftaleteksten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.