DMI: Onsdag er der risiko for skybrud i Nordjylland

Dagen kan blive meget våd i store dele af Nordjylland, men den kan også blive varm og lummer

DMI advarer om, at man holder øje med kældre, vejbaner og viadukter, hvis der tirsdag kommer skybrud i Nordjylland. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Claus Søndberg</i>

DMI advarer om, at man holder øje med kældre, vejbaner og viadukter, hvis der tirsdag kommer skybrud i Nordjylland. Arkivfoto: Claus Søndberg Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Danmarks Meteorologiske Institut - DMI - har onsdag udsendt en risikomelding om, at der kan komme skybrud i store dele af Nordjylland. Kun Mors og Thy er ikke omfattet af meldingen.

Varslet i Nordjylland gælder onsdag mellem klokken 11 og klokken 21.

- Risikoen for skybrud opstår, fordi der i forbindelse med en koldfront, som trækker ind over landet fra sydvest, opstår byger, som kan blive kraftige og med torden. Da der ikke er meget vind, vil bygerne bevæge sig ganske langsomt og muligvis kaste så meget vand af sig, oplyser meteorolog Anja Bodholdt på DMI's hjemmeside.

Luk døre og vinduer

Skybrud er når der kommer mellem 15 og 25 millimeter nedbør på under en halv time.

Derfor advarer DMI om, at man skal være opmærksom på, at kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Ligeledes er det en god idé, at lukke døre og vinduer.

Hvis der kommer torden og lyn, skal man ikke søge ly under træer , ligesom man advares mod at bade eller opholde sig på store åbne områder, som f.eks. en fodboldbane.

Tirsdag var vejret også vildt i Nordjylland. Det kan du se her:

Op mod 28 grader

Selvom der er risiko for skybrud er det ikke ensbetydende med, at det bliver koldt, oplyser DMI.

- Da der er tale om byger, er det også langt fra alle som vil opleve disse regn- og tordenbyger, og mange vil opleve en lummervarm dag. Især i Nordjylland og på Sjælland hvor temperaturen kan kravle op mod de 28 grader, oplyser Anja Bodholdt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden