Høj vandstand i Limfjorden

DMI: Vandstanden i Limfjorden vil fortsat stige

Se hvornår det topper, ifølge ny prognose

Tirsdag morgen nåede vandet op over kajkanten ved Kulturbroen i Aalborg. Foto: Henrik Bo

Tirsdag morgen nåede vandet op over kajkanten ved Kulturbroen i Aalborg. Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Vandstanden i Limfjorden vil fortsætte med at stige, melder DMI, og dermed er der risiko for oversvømmelser i lavtliggende områder.

Faktisk forventer DMI at vandstanden flere steder i Limfjorden vil stige markant onsdag. Det skyldes kraftig blæst fra Nordsøen, som driver havvandet op på land, skriver DMI tirsdag.

"Der er stor forskel fra egn til egn på, hvornår en given vandstandsstigning volder problemer. I Limfjorden er der flere steder, hvor det allerede er problematisk, når vandstanden overstiger 130 cm, og med udsigt til op mod 180 cm, kan det godt skabe en del gener flere steder i området," skriver DMI og fortsætter:

"Ifølge DMI’s stormflodsvagt Dan Nilsvall tyder det på, at vandstanden fortsætter med at stige frem mod onsdag lidt over middag. Den højeste vandstand ender formentlig omkring 170 cm flere steder i Limfjorden, og 180 cm kan ikke udelukkes."

Vinden aftager natten til torsdag, men kun midlertidigt. Hen mod weekenden tiltager vinden nemlig igen, og vandstanden forventes at følge med op, lyder prognosen fra DMI tirsdag.

Se DMI's varsler her

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.