(Farlig) jul flytter ind på Supersygehuset

Det er u-hyggeligt! Årets julekalender på Radio Nordjyske giver en kærlig røffel til lokalpolitikerne med kraftig inspiration fra TV-serien Riget. 

Radio Nordjyskes julekalender i 2022 tager et satirisk livtag med det skandaleombruste byggeprojekt i Aalborg Øst. <i>Torben Hansen. Collage: Flemming Mølholt</i>

Radio Nordjyskes julekalender i 2022 tager et satirisk livtag med det skandaleombruste byggeprojekt i Aalborg Øst. Torben Hansen. Collage: Flemming Mølholt

Grunden under Supersygehuset er gammel mose. Her bryggede mosekonen i sin tid og indhyllede hele området i en tæt tåge. Ved første spadestik til det nye superbyggeri blev noget åbnet til det mørke dyb ...

Den uhyggelige stemning er slået an fra start i "Farlig Jul: Jul på Supersygehuset", som er titlen på Radio Nordjyskes julekalender i 2022.

For kendere af det nordjyske radiolandskab giver forrideren "Farlig jul" dog et hint om, at det nok snarere er  smilebåndet end gåsehuden, der kommer på overarbejde, når først historien udfolder sig.

Bag julekalenderen står nemlig det legendariske satireprogram Farlig Fredag, som ud over udødelige karakterer som dørmændene og vendinger som "Så'r u'!" også tidligere har fostret julekalendere under "Farlig jul"-navnet. 

Lokalt take på kult-klassiker

I 2019 tog Farlig Fredag-holdet livtag med bølgen af true crime-podcasts med julekalenderen "Manden Med Den Store Sæk", der blandt andet lånte formgreb fra Politikens succesfulde "Kvinden med den tunge kuffert". 

Også i "Jul på Supersygehuset" lånes der fra en moderne klassiker. 

Denne gang er det kult-TV-serien Riget, som donerer et par organer, men hjertet i historien er både original og ærkenordjysk. Pulsen i fortællingen er således de mange skandaler, der omgiver det ambitiøse sygehusbyggeri.

Mørke kræfter og røde tal på bundlinjen

Hovedpersonen i julekalenderen er den nyvalgte regionsrådsformand Mads Dueslag, som kæmper mod både mørke kræfter fra dybet, et økonomisk underskud og et helt galleri af ubehjælpelige kolleger og karakterer.

”Jul på Supersygehuset” går i luften den 1. december og sendes på alle hverdage op til jul – 17 episoder i alt - på Radio Nordjyske. Episoderne udgives derudover på Facebook og som podcast. Sidstnævnte findes der, hvor du normalt henter dine podcasts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.