Alarmcentral

Farvel til app: Ny teknologi giver alarmcentralen din adresse automatisk

Alle Android-telefoner sender positionen til alarmcentralen, når man ringer 1-1-2 - Apple kommer med lidt senere

Arkivfoto: Nicholas Cho Meier

Arkivfoto: Nicholas Cho Meier

NORDJYLLAND:Siden 112-app'en blev lanceret, er den blevet downloadet op mod en million gange, men app'en er på vej på pension. Ny teknik har erstattet den, og allerede nu kan du ikke længere hente app'en, hvis du har en Android-telefon, der kører Android 4.0 eller højere; hvilket rundt regnet alle Android-telefoner i brug gør.

Ifølge planen så bliver teknikken også indfaset som en del af styresystemet iOS til Apples telefoner med udgangen af i år, og så er den gamle app sendt væk for stedse.

Det er en ny teknologi, Advanced Mobile Location (AML) eller Emergency Location Services (ELS), som Google kalder teknikken, der har skubbet den populære app ud i kulden. Med AML sender telefonen automatisk en sms, der indeholder telefonens placering, til alarmcentralen hvert 20. sekudn, uden man som bruger skal gøre noget.

Det er dybest set det samme, 112-app'en gjorde, men erfaringer har vist, at i en nødsituation ringer langt de fleste 1-1-2 på telefonen frem for at begynde at lede efter en app. AML har desuden den fordel, at alarmcentralen får positionen, selv om telefonen ikke er låst op, netop fordi det sker automatisk ved 1-1-2 opkald.

Desuden tænder AML-funktionen for telefonens gps og wifi lige så snart, man ringer 1-1-2, hvor den gamle app krævede, at man selv slog gps til, hvis det var slukket.

Man kan ikke længere hente 112-app'en på Google Play til Android, men har man den installeret, så bliver den i udgangspunktet ved med at fungere. Den bliver dog ikke længere opdateret, så fejl og sikkerhedsproblemer i app'en vil ikke blive rettet, hvis man finder nogen.

Bag 112-app'en står politiet, Hovedstadens Beredskab, Trygfonden og Styrelsen for datarådgivning og forsyning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst